O campioană mondială la handbal îşi caută echipă. ”Voi reveni cândva să joc la Galați”
Foto: minaur.ro

O campioană mondială la handbal îşi caută echipă. ”Voi reveni cândva să joc la Galați”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Andreea Taivan, campioană mondială de junioare cu echipa națională de handbal a României, ar fi tentată de o revenire la echipa din orașul natal.

Pe parcursul carierei sale de până acum, Andreea Taivan (23 de ani) a acumulat experiență până la o vârstă fragedă cât alți sportivi în întreaga carieră. A fost campioană mondială la Under 18, alături de reprezentativa României, a evoluat, la nivel de seniori, la CSU Danubius Galați, Minaur Baia Mare și CSM Gloria Buzău. Acum este liberă de contract și nu se grăbește în luarea unei decizii pentru a-și continua cariera în handbal, însă nu exclude posibilitatea de a reveni la Galați încă din această vară, mai ales că își dorește ca la un moment dat să revină în fața suporterilor gălățeni.

Cum au fost pentru tine experiențele din ultimele două sezoane, de la Baia Mare, respectiv, Buzău?

- Au fost experiențe din care am avut ce să învăț pentru viitor. La Baia Mare a fost oarecum un șoc pentru mine, era pentru prima dată la nivel de senioare când eram departe de casă. Am avut o relație foarte bună cu antrenorul de acolo, însă existau probleme financiare destul de mari și asta crea o atmosferă tensionată la echipă, în anumite momente. Apoi am ales să plec la Buzău, pentru că cei de acolo m-au dorit foarte mult, de mai multă vreme, și am sperat că va fi mediul în care să mă pot dezvolta cum trebuie ca handbalistă. Din păcate, n-a fost să fie, am avut chiar o experiență negativă acolo. Am jucat foarte puțin. A fost o perioada destul de dificilă din punct de vedere moral pentru mine, nu am reușit să mă regăsesc deloc pe teren și cred că nici nu m-am acomodat, deși am avut un colectiv frumos.

Care e pasul următor pentru tine în carieră?

- Îmi doream să plec în străinătate, erau discuții în acest sens, dar a venit pandemia şi toate planurile au fost date peste cap. Consider că atunci când îți dorești să crești ca sportiv trebuie să experimentezi cât mai mult, mai ales când ești tânăr, pentru a te forma să poți să joci la un nivel cât mai bun. Simțeam nevoia de o experiență în străinătate, după ce am jucat în ţară la mai multe echipe. Acum îmi doresc să îmi găsesc o echipă unde să pot să ajung la o formă prin care să ajut formaţia să-și îndeplinească obiectivele. Nu sunt pretențioasă, am trecut prin momente grele în carieră, am învățat că trebuie să lupți foarte mult și că de tine depinde cel mai mult pentru a te impune. Tocmai de aceea fac pregătire intensă, am regim alimentar adecvat, pentru că atunci când voi reveni pe teren să fiu pregătită la maximum.

Ce anume crezi că trebuie să faci ca să te pregătești pentru ceea ce urmează?

- După cum spuneam, am avut două sezoane destul de dificile pentru mine, din mai multe motive, iar asta m-a ambiționat foarte mult. Nu am avut cea mai buna forma fizică în ultima perioadă și am decis să fac niște schimbări în privința asta. Mi-am dat seama că alimentația e unul dintre cele mai importante aspecte în viața unui sportiv. Urmez un plan alimentar personalizat de la un specialist, mă antrenez  individual și încerc să ajung la o formă fizică cât mai bună.

Ți-ai dori să revii să joci la Galați?

- Galațiul e orașul meu natal și întotdeauna va fi un punct de atracție pentru mine să joc aici. Când am plecat, am auzit vorbe că am plecat pentru bani, dar lumea nu știe că am plecat la Baia Mare și am avut un contract mai mic față de ce mi se propusese la CSM. Atunci îmi doream foarte mult să experimentez și alt mediu, nicidecum pentru bani. Chiar consider că m-au ajutat mult ultimele două sezoane să înțeleg ce am de făcut mai departe. O să revin cândva la Galați, asta-i clar. Cel mai mult mi-aș dori să putem avea la Galați o echipă cu care să jucăm în cupele europene. Mi-aș dori ca CSM Galați să promoveze și apoi să performeze în campionat, cu sau fără mine. Momentan n-am primit nicio ofertă de la CSM Galați, dar aș fi deschisă la discuții. Încă nu am decis la ce echipă să joc în sezonul următor.

Citit 3555 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.