Evaluaţi acest articol
(37 voturi)
5 comentarii

Situaţie alarmantă în Galaţi. După ce marţi au fost raportate 35 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, miercuri au fost raportate alte 29. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns în judeţul Galaţi la 917. Printre cei confirmaţi se numără şi 12 dintre angajaţii unui depozit farmaceutic, care a fost închis pentru dezinfecţie. Conform datelor oficiale, alţi 19 angajaţi ai depozitului au avut teste negative, iar patru aşteaptă încă rezultatele.

"A fost confirmat un focar la o firmă de distribuţie de medicamente. Cei 35 angajaţi au fost testaţi. Dintre aceştia, 12 au rezultate pozitive, 19 au rezultate negative şi avem patru analize în aşteptare. Firma a fost închisă pentru dezinfecţie terminală. Se continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea contacţilor. Cei depistaţi pozitiv au fost internaţi în spitalele suport", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Noul focar vine după ce, cu o zi în urmă, se confirma focarul de la Şantierul Naval, acolo unde 41 de angajaţi, din diferite secţii, au fost infectaţi cu Covid-19.
Aceste focare atrag, încă o dată, atenţia asupra faptului că în Galaţi vorbim despre o transmitere comunitară, iar nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi - distanţare socială, purtarea măştii şi igienă cât mai strictă - poate duce la răspândirea accelerată a virusului.
Mai grav este faptul că numărul mare de confirmări din ultima perioadă a aglomerat peste măsură spitalele, iar dacă numărul infectărilor va creşte la fel de mult şi în următoarea perioadă, există riscul ca unităţile medicale să nu mai poată face internări.
"Am făcut o evaluare a numărului de paturi din spitale, vrem să ştim exact care este situaţia. Am solicitat această evaluare pentru că există riscul să nu mai putem prelua în spitale toate persoanele care sunt confirmate pozitiv. Ori, dacă nu înţelegem cu toţii că trebuie să fim responsabili, să dăm dovadă de conştiinţă civică, să evităm aglomerările, să evităm să ne deplasăm fără mască în spaţii comerciale sau în incinte, în magazine, vom avea probleme, iar problemele se pare că vor fi din ce în ce mai mari", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.
Situaţia pare să se complice de o zi la alta, iar faptul că vorbim de transmitere comunitară reprezintă un motiv de îngrijorare în plus. Asta pentru cei care încă realizează că pericolul nu a trecut şi că ţine de fiecare dintre noi să limităm răspândirea virusului.
"Noi am început deja să avem întâlniri cu agenţii economici din Galaţi, ca să conştientizeze faptul că pericolul nu a trecut şi este mai prezent decât oricând. Am avut şi întâlniri cu reprezentanţii mall-ului, pentru că am constatat în perioada aceasta că nu se respectă măsurile de protecţie şi de distanţare socială. Am identificat persoane care nu poartă mască în mall, angajaţi ai magazinelor care nu poartă mască sau o poartă doar pe bărbie sau pe gură. Tocmai de aceea, împreună cu Poliţia, cu Jandarmeria şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, lucrăm  la un plan de măsuri, care va fi pus în aplicare în zilele următoare, pentru a încerca o limitare a cazurilor în Galaţi", a adăugat prefectul.
Ţinând cont că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 29 de persoane, dar s-au vindecat doar 17, situaţia este cu atât mai gravă. "Fac un apel către toţi cetăţenii să fie responsabili, să aibă încredere în măsurile autorităţilor şi să nu îi creadă pe cei care, cu interes sau nu, îi mint că nu există niciun pericol. Pericolul există, pericolul nu a trecut, nu este în vacanţă şi avem o situaţie gravă în judeţ", a  conchis Gabriel Avrămescu.
Din păcate, lucrurile nu merg spre bine, având raportate 582 de vindecări şi 89 de decese dintr-un total de 917 persoane infectate. Totodată, datele oficiale arată că 1.647 de gălăţeni, cu 15 mai puţin faţă de ziua de marţi, sunt în izolare la domiciliu, iar 24, cu unul mai puţin faţă de ziua precedentă, sunt în carantină instituţionalizată.

Citit 10699 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 01:21

5 comentarii

 • postat de Ion Joi, 02 Iulie 2020 20:27 5.13.153.*** Link la comentariu
  1
  2

  Unde sunt miile de paturi de ATI cu ventilatoarele necesare , pentru care ni s-a cerut sa stam in case doua luni, sa asteptam sa fie achizitionate si dotate spitalele cu ele?
  Cate paturi de ATI avem in iulie 2020 fata de februarie 2020? A ajuns pretul mastilor inapoi la pretul din decembrie 2019?

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 02 Iulie 2020 17:39 5.13.242.*** Link la comentariu
  0
  5

  Mai terminati odata cu lozincile astea comunistoide, gen, "sa fim responsabili, să dăm dovadă de conştiinţă civică".
  Cate secole trebuie sa mai treaca ca sa puteti intelege ca romanul stie doar de frica ?
  Protejati oamenii civilizati de toate hoardele salbatice care nu dau doi bani pe nimeni si nimic.
  Invatati marletele sa poarte coresct masca, prin controale si sanctiuni fara mila. Romanul, doar ars la buzunar stie sa fie responsabil.

  Raportează
 • postat de Decontul examenelor nationale Joi, 02 Iulie 2020 12:03 78.96.82.*** Link la comentariu
  2
  1

  Pentru tovarasul eu de mai jos" TRIPLAREA NUMARULUI DE CAZURI DE coranovirus IN LUNILE IUNIE SI IULIE SE DATOREAZA NUMAI ACESTOR EXAMENE INUTILE SI PERICULOASE (EVALUARE NAT, BACALAIUREAT, TITULARITATE eyc)IN TIMP DE PANDEMIE, CARE AU INGHESUIT IN SALI DE CLASA, AUTOBUZE, ALEI, FOLURI PESTE 1 MILION DE ELEVI, PARINTI, PROFESORI, PERSONAL ADMINISTRATIV etc DATORITA DECIZIILOR CATASTROFALE ale gubernului si SINISTREI ED NATIONALA

  Raportează
 • postat de eu Joi, 02 Iulie 2020 08:05 86.124.205.*** Link la comentariu
  12
  34

  Da? Ia faceți voi o excursie printre cititorii voștri și trageți așa "umpic" cu urechea la ce vorbesc ei, bineînțeles cu masca în bărbie.....Ce rezumate și ce comentarii fac ei la ce văd și aud seara la televizor și cum știu ei, lasă domne că știu eu, nu mă învăța tu pe mine. Credeți că ăstea 50 de grade îi conving pe smintiți să iasă din casă pentru a-și cumpăra o pâine la 7, cum fac oamenii întregi la minte de prin alte părți ale lumii? Nu sunt preocupat decât de faptul că dacă va trebui să ajung la spital, nu voi găsi loc pentru că paturile vor fi deja pline de purtători de sacoșă neagră care din martie încoace nu fac altceva decât să înjure statul, să se bulucească prin piețe și autobuze și să nu respecte niciun fel de lege ! Nici măcar temperatura asta crâncenă nu îi convinge pe pensionari să nu se mai calce în picioare, se poate face totul civilizat. A doua oară nu mai oprește nimeni economia, deja este care pe care, nu găsești loc liber în spital să fii sănătos, ce sper să se întâmple este ca primii să se curețe ăștia care o caută insistent în cirezile pe care le formează oriunde se poate! Mă mândresc cu câțiva seniori pe care îi cunosc, oameni care în carantină nu au ieșit cu lunile din case și care au respectat restricțiile impuse, pentru protecția lor în primul rând, care au înțeles că a fost un avantaj faptul că s-a stat în case în perioada Postului Mare.

  Raportează
 • postat de Marin Joi, 02 Iulie 2020 06:51 5.13.173.*** Link la comentariu
  14
  23

  Puneti,, mana,, si mai ridicati un spital , astfel o sa aveti probleme cu ceilati bolnavi care nu pot sa se interneze , la spitalul de boli infectioase se face doi ani pentru un corp de cladire ca sa fie terminat

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.