Spitalul nu este închis, iar oraşul nu intră în carantină

Spitalul nu este închis, iar oraşul nu intră în carantină
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Deşi Direcţia de Sănătate Publică a raportat, miercuri, doar 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus, situaţia este, în continuare, alarmantă. Şi asta pentru că numărul infectărilor a ajuns, în judeţul Galaţi, la 1.128, iar cel al deceselor la 96, cu un deces mai mult faţă de raportarea de marţi. Din fericire, a crescut şi numărul celor declaraţi vindecaţi, în ultimele 24 de ore fiind externate, după ce testele le-au ieşit negative, 35 de persoane. Astfel, din totalul de 1.128 de confirmări, 711 persoane s-au vindecat, iar 96 au decedat.

Din păcate, situaţia este alarmantă şi la Spitalul Judeţean, unde încă 12 cadre medicale au primit rezultate pozitive la coronavirus, numărul total al angajaţilor infectaţi fiind de 63, după ce doi dintre angajaţi au fost declaraţi vindecaţi. Cele mai multe confirmări sunt pe secţiile de cardiologie şi medicină internă II. Trebuie precizat că secţiile de cardiologie şi chirurgie generală II au fost redeschise după ce a fost efectuată dezinfecţia terminală. Conducerea unităţii medicale a restricţionat internările, dar asta nu înseamnă că spitalul este închis. În prezent, în Spitalul Judeţean, cu excepţia secţiei medicală II, care este închisă pentru dezinfecţie, sunt internaţi 367 de pacienţi.

Trebuie precizat şi faptul că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost efectuate 10.677 de teste, cu 131 mai multe faţă de raportarea de marţi.

De asemenea, autorităţile transmit că nu au luat în calcul, în acest moment, închiderea sau carantinarea oraşului.

Citit 8694 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.