Numărul infectărilor, aproape triplu față de perioada de vârf a pandemiei
Foto: Marian Calestru

Numărul infectărilor, aproape triplu față de perioada de vârf a pandemiei
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

30 de noi confirmări în urma testelor efectuate pentru depistarea coronavirusului. Dintre cele 30 de persoane infectate cu coronavirus, trei sunt cadre medicale din Spitalul Județean, acolo unde sunt afectate 11 secții. De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Galați au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 152 de cadre medicale.

Focarul de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” s-a extins în alte două secții - terapie intensivă și geriatrie -  până acum fiind afectate în total 11. Conform datelor oficiale, situația infectărilor cu virusul SARS-COV-2 în rândul cadrelor medicale de Spitalul Județean arată astfel: Cardiologie – 22 cazuri, Medicină internă II – 28 cazuri, Chirurgie generală II – 6 cazuri, UPU – 3 cazuri (cu unul mai mult față de raportarea de joi), Oncologie medicală – 3 cazuri, Urologie – 1 caz, Medicină internă I – 1 caz, Reumatologie – 3 cazuri, personal din ambulatoriul de specialitate – 1 caz, ATI – 1 caz, Geriatrie – 1 caz și personal administrativ (liftieră) – 1 caz.

Astfel, în total sunt 71 de angajați ai spitalului sunt, în prezent, infectați cu noul coronavirus, 90 la sută dintre ei fiind asimptomatici.  

Până acum, de la începutul pandemiei, 152 de cadre medicale, din tot județul, s-au infectat cu Covid-19. 

”Toate secțiile spitalului sunt funcționale după ce s-a efectuat curățenie generală, dezinfecția tuturor suprafețelor, dezinfecții terminale și s-au recoltat probe epidemiologice. Spitalul nu este închis, activitatea medicala se desfășoară în continuare. În momentul de față sunt internați 361 pacienți în toate secțiile spitalului”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean.

Cele trei confirmări de la spitalul Județean fac parte din totalul de 30 de cazuri noi raportate pentru ultimele 24 de ore de Direcția de Sănătate Publică Galați. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.173, 204 dintre ele fiind raportate în săptâmâna 4 – 10 iulie, cel mai mare număr de infectări de până acum, cu 53 de cazuri mai mult față de săptămâna precedentă. Numărul infectărilor din această săptămână este aproape triplu față de săptămîna 9 - 15 mai, în plină stare de urgență, când au fost cele mai multe îmbolnăviri, respectiv 84, cifră raportată și în săptămâna 20-26 iunie. 

Dintre persoanele confirmate până acum, 773 au fost declarate vindecate și externate. Alte 98 de persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Covid-19. Datele oficiale arată că, până acum, cinci persoane, testate pozitiv,  au refuzat internarea, iar 26, cu șase mai mult față de raportarea de joi, au fost externate la cerere.

Trebuie precizat că, până acum, în județul Galați au fost efectuate 10.981 de teste pentru depistarea coronaviruslui, cu 123 mai mult față de raportarea de joi.

Citit 4816 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.