Încă 52 gălățeni s-au infectat cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Focarul de la Spitalul Județean a ajuns la 78 de cazuri

Încă 52 gălățeni s-au infectat cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Focarul de la Spitalul Județean a ajuns la 78 de cazuri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE - Printre cei 52 de gălățeni confirmați pozitiv la testele pentru coronavirus se numără și șapte cadre medicale de la Spitalul Județean Galați. Astfel, numărul cadrelor infectate în cea mai mare unitate sanitară din județ a ajuns la 78. Distribuția acestora pe secții este următoarea: cardiologie – 24 cazuri (+2), medicină internă II – 28 cazuri, chirurgie generală II – 8 cazuri (+2), UPU – 5 cazuri (+2), oncologie medicală – 3 cazuri, urologie – 1 caz, medicină internă I – 1 caz, reumatologie – 3 cazuri, personal administrativ (Liftieră) – 1 caz, personal din Ambulatoriul de specialitate – 1 caz, ATI – 2 cazuri (+1) și geriatrie – 1 caz. Toate sectiile spitalului sunt funcționale după ce s-a efectuat curățenie generală, dezinfecția tuturor suprafețelor, dezinfecții terminale și s-au recoltat probe epidemiologice. Activitatea medicală se desfășoară în continuare, în Spitalul Județean fiind internați 338 pacienți, în toate secțiile.


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 52 rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.225. Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 798, cu 25 mai mult faţă de raportarea de vineri, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei noi decese la persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre două femei și un bărbat, care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe. Astfel, numărul deceselor a a ajuns la 101. Conform Direcției de Sănătate Publică, la Galați este vorba despre transmitere comunitară, cei confirmați în ultimele 24 de ore fiind fie contacți ai persoanelor deja confirmate, fie pacienți tratați la cerere.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 11.209 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 228 mai multe faţă de raportarea de vineri.

Citit 8716 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.