Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală "Galatia 2020" se va desfășura, anul acesta, în premieră, online. Ajuns deja la a patra ediție, evenimentul medical va avea loc în perioada 20-24 iulie și va aduce laolaltă, chiar dacă doar virtual, importanți specialiști în domeniu, din țară și din străinătate.

Conferința este organizată de Universitatea "Dunărea de Jos" Galați - Facultatea de Medicină și Farmacie - și de Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna", în parteneriat cu Academia Română și cu Institutul pentru Cercetarea Tulburărilor din Spectrul Autist.
La fel ca la edițiile precedente, anul acesta vor participa medici psihiatri din țară și din străinătate, medici de familie, medici din alte specialități, care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, precum și specialiști din alte domenii de activitate, dat fiind că tema principală este interdisciplinaritatea în psihiatrie.
Anul acesta, printre participanții din străinătate se numără prof. dr. Giangennaro Coppola, de la Universitatea din Salerno, conf. dr. Olga Vascovic, de la Universitatea din Zagreb, și profesorul emerit Enver Hasanoglu, de la Universitatea din Ankara, președintele ales al Societății Mondiale de Pediatrie.
De un real interes este și participarea prof. dr. Michael Davidson, șeful Departamentului de Psihiatrie al Centrului Medical Sheba și profesor de psihiatrie la Școala de Medicină Sakler (SUA), specialist în studiul schizofreniei și al bolii Alzheimer. Prof. Davidson este președintele de onoare al manifestării de la Galați.

Tot mai mulți pacienți cu afecțiuni psihice

"Conferința este de interes pentru cercetători, dar şi pentru studenţii noştri, dovadă fiind și numărul mare al celor care s-au înscris. Interdisciplinaritatea în psihiatrie va fi principala temă de discuţie, în concordanţă cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu. Psihiatria este o disciplină care interferează cu aproape toate specialităţile medicinei şi explorează complexitatea fascinantă a minţii umane, atât în partea sa luminoasă, cât şi în zona ei tenebroasă. Scopul major al conferinţei este acela de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, ţinând cont de cifrele alarmante privind creşterea incidenţei tulburărilor psihice în rândul populaţiei", a precizat prof. dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, preşedintele conferinței.

Citit 1412 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 18:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro