Multe coșuri de gunoi neconforme, pe o stradă circulată din oraş

Multe coșuri de gunoi neconforme, pe o stradă circulată din oraş
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

26 de coșuri de gunoi, pe o porțiune de doi kilometri din strada Basarabiei. Numărul reprezintă locurile unde pot fi aruncate deșeuri pe ambele sensuri de mers ale străzii.

Dintre acestea, însă, șapte nu respectă condițiile impuse în ordinul Ministerului Sănătății privind Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Pornind de la sensul giratoriu din Piața Energiei și ajungând până la intersecția străzii Basarabiei cu Traian, se regăsesc 11 coșuri de gunoi pe partea stângă și 15 pe partea dreaptă. Totuși, din acestea, se scad trei coșuri care mai au doar capacul, nu și recipientul propriu-zis, dar și patru coșuri care, deși sunt complete, nu au înăuntru sacul de polietilenă. Cum, în documentul sus-menționat, la articolul 37, scrie „deșeurile nu se colectează direct în recipient, ci într-un sac de polietilenă aflat în recipient și care să aibă un volum puțin mai mare decât volumul recipientului”, și se precizează că „recipientele vor fi menținute în bună stare și vor fi înlocuite imediat, la primele semne de pierdere a etanșeității”, rezultă că șapte coșuri nu sunt conforme cu legislație, nefiind, practic, funcționale.

În proximitatea stațiilor de autobuz, care au fost recent modernizate, se găsesc, de cele mai multe ori, atât coșurile de gunoi vechi, portocalii, cât și cele noi, amplasate odată cu refacerea stațiilor. De menționat este faptul că, adesea, coșurile noi de gunoi erau cele fără sac și, mai mult, acestea nu aveau capac, încălcând încă o dată condițiile impuse la art. 37 „Colectarea la locul de producere (precolectarea primară) a deșeurilor menajere se face în recipiente acoperite”.

Deși pentru o porțiune de numai doi kilometri numărul recipientelor pare potrivit, coșurile nu sunt proporțional distribuite. Primii 500 de metri sunt lipsiți de coșuri, iar în ultimii aproximativ 700 de metri, după Parcul Libertății, se regăsesc doar trei coșuri (două pe dreapta, unul pe stânga).

Citit 2112 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2020 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.