Evaluaţi acest articol
(42 voturi)
3 comentarii

Valentina Costin provine dintr-o familie de modestă din Valea Mărului, dar a reuşit de-a lungul timpului ceea ce mulţi copii susţinuţi de familie nu au reuşit să facă. Anul acesta a terminat Tehnică dentară la Târgu Mureş, ca şefă de promoţie. Mai mult decât atât, şi-a dorit să continue studiile şi a fost admisă la Medicină dentară, după un examen destul de dur.

Unul dintre oamenii care au crezut în ea şi au sprijinit-o constant este primarul comunei, Virgil Doca Vălmăreanu, care a propus Consiliului local să o ajute cu o bursă lunară de 500 de lei, pe toată perioada studiilor. Pentru că despre Valentina am mai scris, edilul a sunat fericit la redacţie să ne dea vestea cea bună: "De mică am văzut că este sclipitoare şi ambiţioasă. Am crezut în potenţialul ei, chiar şi atunci când ea nu avea aspiraţii aşa mari, cum are acum. Mi-amintesc că am vorbit cu ea în clasa a VIII-a şi mi-a spus că vrea să dea la un liceu militar, pentru că ar fi primit finanţare de la stat pentru toate cele necesare. Am încurajat-o atunci să meargă la CNVA şi i-am promis că, dacă va fi admisă, ceea ce nu mă îndoiam, voi face în aşa fel s-o sprijin financiar. A fost o liceană de excepţie, apoi a intrat cu medie foarte mare la Tehnică dentară, la Tg. Mureş. Comunitatea locală a continuat s-o sprijine, iar acum vălmărenii se mândresc acum cu o şefă de promoţie, aşa cum ne mândrim şi cu alţi oameni de valoare care au pornit de aici, scriitori sau episcopi", spune primarul, care a promis că, atâta vreme cât Valentina va fi studentă, el va continua să o ajute, fie că va mai fi primar sau nu.
La rândul său, Valentina Costin ne-a spus că nu musai sprijinul financiar a contat atât de mult, ci faptul că nişte oameni au avut încredere în ea, au sfătuit-o şi au susţinut-o moral atunci când i-a fost greu. "Alături de domnul primar, trebuie să mulţumesc doamnei directoare a şcolii, Elena Sîrghi, şi fostei secretare a Primăriei, Narcisa Mitruţ", spune şefa de promoţie.
Şi-a dorit tot timpul cât mai multe de la ea, pentru că ştia că poate, dar nu se aştepta să termine ca şefă de promoţie, deşi a învăţat constant şi pentru bursă, dar şi pentru profesia pentru care s-a pregătit. După absolvire, şi-a dat seama că vrea mai mult, de aceea şi-a asumat încă şase ani de facultate, la Medicină dentară, şi alţi trei de rezidenţiat. Şi, cu toate rezultatele şi sprijinul din partea oamenilor care o cunosc, nu s-a culcat pe-o ureche. În prezent îşi caută de lucru la un cabinet de tehnică dentară, pentru că ştie deja că va reuşi să se ocupe şi de job şi de cursuri, fără probleme.
"E un drum lung şi mai greu, pentru că, din şase ani, trei ani va trebui să plătesc, pentru că am urmat deja o facultate, de aceea mă grăbesc să-mi găsesc ceva de lucru. Vreau să învăţ cât mai multe şi să fiu un bun profesionist, iar asta este suficient ca să mă motiveze să trec peste toate aceste greutăţi", spune tânăra.
Primarul din Valea Mărului susţine că mai sunt încă alţi trei tineri din comună cărora Consiliul local le plăteşte o astfel de bursă, lucru lăudabil: "Sunt familii înstărite care nu se pot lăuda cu asemenea copii. Valentina este o poveste frumoasă despre reuşită, o poveste care continuă. A crezut în visul ei, a muncit, iar visul o răsplăteşte, dându-i aripi şi mai puternice".

Citit 15593 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2020 20:58

3 comentarii

 • postat de Emi Miercuri, 12 August 2020 10:56 5.13.168.*** Link la comentariu
  0
  25

  Bravo ei. Felicitări.
  Fată deșteaptă, ambițioasă.
  Un copil, cu susținere poate înflori, poate deveni cineva în țara aceasta, pe lumea asta.
  Dar într-o țară a golăniei, cu o societate în care golănia este apreciată de cei mai mulți, nu văd ce succes să ai.
  Într-o țară în care o înjurătură e considerată opinie politică...

  Raportează
 • postat de adina Miercuri, 12 August 2020 08:27 86.124.200.*** Link la comentariu
  0
  20

  Felicitari! succes in continuare.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 12 August 2020 08:23 82.79.232.*** Link la comentariu
  0
  24

  Bravo tie, fata draga!! Succes, ai incredere in fortele tale, mergi mai departe, munca si pasiunea te vor ajuta sa-ti indeplinesti visul! Astfel de tineri trebuie sustinuti si promovati de mass media, sunt cu adevarat valorosi, au un scop bine definit in viata, isi doresc cu toata fiinta lor sa se ridice in societate, sa fie varfuri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.