Numărul gălăţenilor infectaţi cu coronavirus s-a dublat în ultimele două săptămâni

Numărul gălăţenilor infectaţi cu coronavirus s-a dublat în ultimele două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În acest weekend, alți 65 de gălățeni (10 - sâmbătă și 55 - duminică) au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-COV-2, ceea ce face ca numărul total al îmbolnăvirilor din județul Galați să ajungă la 4.077. Din nefericire, numărul infectărilor din județul Galați a început din nou să crească de la o săptămână la alta, asta în ciuda faptului că rata infectării era în scădere în ultima perioadă. Creșterea este semnificativă, numărul infectărilor fiind de două ori mai mare față de raportarea din urmă cu două săptămâni.

În ultimele 48 de ore, au fost confirmate 65 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Asta înseamnă că, în ultimele șapte zile, 300 de gălățeni s-au infectat cu temutul virus. Vestea proastă este că această cifră este mult mai mare față de săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 177 de infectări, și aproape dublă față de acum două săptămâni, când erau raportate doar 156 de cazuri noi. Asta arată că numărul infectărilor a început, din nou, să crească, după doar o lună în care s-au înregistrat scăderi. Din păcate, remarcăm o creștere de la o săptămână la alta, după ce elevii au revenit la școală, iar  asta nu poate fi deloc o veste bună. Creșterea infectărilor nu poate fi justificată prin faptul că se testează mai mult, numărul testelor fiind aproximativ constant.

Putem remarca faptul că numărul gălățenilor care s-au vindecat de coronavirus este în continuă scădere. Astfel, în ultimele șapte zile au fost declarați vindecați 155 de gălățeni, în săptămâna 14-20 septembrie au obținut două teste negative 180 de persoane, iar în perioada 7-13 septembrie au reușit să învingă virusul 185 de persoane. Conform datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), de la începutul pandemiei și până acum, din cei 4.077 de gălățeni infectați, 3.445 au fost declarați vindecați.

Din păcate, și numărul deceselor a crescut în ultimele șapte zile, fiind raportate opt, șase dintre ele fiind înregistrate în ultimele 48 de ore. Asta după ce în săptămâna anterioară au fost raportate cinci decese, iar în urmă cu două săptămâni, doar două. Astfel, numărul gălățenilor decedați după ce s-au infectat cu coronavirus a ajuns la 180.

Vești proaste vin și de la Terapie Intensivă, opt persoane fiind internate aici în stare gravă. Numărul celor internați în Terapie Intensivă a crescut cu trei în ultimele 48 de ore, în ciuda faptului că șase persoane au decedat. Așadar, datele de la Direcția de Sănătate Publică arată că, în prezent, 452 de gălățeni sunt purtători activi ai virusului, cifră mai mare față de raportarea de acum 14 zile.

DSP a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 150 de gălățeni sunt în izolare la domiciliu, cu 96 mai mult față de raportarea de vineri. A crescut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 383, cu 114 mai mult față de sâmbătă, când s-a înregistrat o scăderea de nouă persoane.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 36.957 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 475 - 73 raportate sâmbătă și 402 raportate duminică - mai mult față de raportarea de vineri.

Citit 2090 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.