UPDATE. Record absolut de infectări cu COVID-19 în Galaţi. Cele mai mari cifre de la începutul pandemiei

UPDATE. Record absolut de infectări cu COVID-19 în Galaţi. Cele mai mari cifre de la începutul pandemiei
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

UPDATE. 99 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 la nivelul județului Galați

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, sâmbătă, încă 99 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 4.797.

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, au fost raportate încă trei decese printre cei infectați cu coronavirus. Astfel, numărul total al pacienților care au pierdut lupta cu virusul a ajuns la 187. Conform datelor oficiale, în secția de Terapie Intensivă sunt în internate cinci persoane, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De asemenea, sâmbătă, în urma retestărilor, 13 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 73, ajungând astfel la 3.929.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 16, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 97 de gălățeni. A scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este 200, cu 51 mai puțin față de raportarea de vineri.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 41.686 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 445 mai multe față de raportarea de vineri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.


Situația epidemiologică din județul Galați este din ce în ce mai gravă. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate nu mai puțin de 121 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, aceasta fiind cea mai mare cifră raportată de la începutul pandemiei și până acum.

Astfel, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), la nivelul județului Galați, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 4.698. Numărul mare de infectări raportat vineri nu poate fi pus pe seama unor focare, fiind vorba despre transmitere comunitară a virusului. Acest lucru nu poate fi decât îngrijorător pentru că atestă faptul că din ce în ce mai multe persoane ignoră regulile sanitare impuse de autorități.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu au fost raportate decese, astfel că numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas 184.

De partea cealaltă, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 35, astfel că, din cei 4.698 de gălățeni infectați, 3.856 au fost declarați vindecați.

Totuși, numărul cazurilor active este foarte mare, respectiv 658, cu 86 mai mult față de raportarea de joi, iar asta înseamnă că presiunea pe spitalele care tratează pacienți cu coronavirus este din ce în ce mai mare. Deși există riscul ca în curând, dacă rata de infectare rămâne la fel de mare, să nu mai fie locuri în spitale, presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă a mai scăzut un pic. Ba chiar am putea spune că din această parte vin vești bune, mai ales că, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților internați în Terapie Intensivă a scăzut de la nouă la cinci.

Totodată, în urma retestărilor, 12 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov 2.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut vineri cu 13, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 113 de gălățeni. A crescut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină, care a ajuns la 251, cu 46 mai mult față de raportarea de joi.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 41.241 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 487 mai multe față de raportarea de joi, ceea ce arată că rata de infectare rămâne una extrem de ridicată. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Vă reamintim că, în municipiul Galați, rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori, ceea ce a impus mai multe restricții, printre care închiderea restaurantelor, cafenelelor, teatrelor și cinematografelor, precum şi a sălilor de jocuri de noroc.

Record după record, și la nivel național [BILANȚ]

Citit 8884 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.