UPDATE. Record absolut de infectări cu COVID-19 în Galaţi. Cele mai mari cifre de la începutul pandemiei

UPDATE. Record absolut de infectări cu COVID-19 în Galaţi. Cele mai mari cifre de la începutul pandemiei
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

UPDATE. 99 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 la nivelul județului Galați

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, sâmbătă, încă 99 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 4.797.

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, au fost raportate încă trei decese printre cei infectați cu coronavirus. Astfel, numărul total al pacienților care au pierdut lupta cu virusul a ajuns la 187. Conform datelor oficiale, în secția de Terapie Intensivă sunt în internate cinci persoane, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De asemenea, sâmbătă, în urma retestărilor, 13 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 73, ajungând astfel la 3.929.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 16, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 97 de gălățeni. A scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este 200, cu 51 mai puțin față de raportarea de vineri.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 41.686 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 445 mai multe față de raportarea de vineri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.


Situația epidemiologică din județul Galați este din ce în ce mai gravă. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate nu mai puțin de 121 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, aceasta fiind cea mai mare cifră raportată de la începutul pandemiei și până acum.

Astfel, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), la nivelul județului Galați, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 4.698. Numărul mare de infectări raportat vineri nu poate fi pus pe seama unor focare, fiind vorba despre transmitere comunitară a virusului. Acest lucru nu poate fi decât îngrijorător pentru că atestă faptul că din ce în ce mai multe persoane ignoră regulile sanitare impuse de autorități.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu au fost raportate decese, astfel că numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas 184.

De partea cealaltă, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 35, astfel că, din cei 4.698 de gălățeni infectați, 3.856 au fost declarați vindecați.

Totuși, numărul cazurilor active este foarte mare, respectiv 658, cu 86 mai mult față de raportarea de joi, iar asta înseamnă că presiunea pe spitalele care tratează pacienți cu coronavirus este din ce în ce mai mare. Deși există riscul ca în curând, dacă rata de infectare rămâne la fel de mare, să nu mai fie locuri în spitale, presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă a mai scăzut un pic. Ba chiar am putea spune că din această parte vin vești bune, mai ales că, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților internați în Terapie Intensivă a scăzut de la nouă la cinci.

Totodată, în urma retestărilor, 12 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov 2.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut vineri cu 13, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 113 de gălățeni. A crescut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină, care a ajuns la 251, cu 46 mai mult față de raportarea de joi.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 41.241 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 487 mai multe față de raportarea de joi, ceea ce arată că rata de infectare rămâne una extrem de ridicată. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Vă reamintim că, în municipiul Galați, rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori, ceea ce a impus mai multe restricții, printre care închiderea restaurantelor, cafenelelor, teatrelor și cinematografelor, precum şi a sălilor de jocuri de noroc.

Record după record, și la nivel național [BILANȚ]

Citit 8505 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 23:49

9 comentarii

 • postat de arthur
  Duminică, 11 Octombrie 2020 19:25
  5.13.231.***
  Pai nici nu prea ar avea ce sa caute in spitale cei care nu platesc Sanatatea...adica din doi, un platitor si un neplatitor, al doi lea nici n ar trebui internat...asa s-ar mai aerisi spitalele
  0
  1
  Raportează
 • postat de Daniel
  Duminică, 11 Octombrie 2020 16:00
  82.137.14.***
  Din cauza celor care nu vor sa poarte masca sau sa urmeze regulile de bun simt vom ajunge iar sa inchidem tot.
  0
  3
  Raportează
 • postat de covidusintâiul
  Duminică, 11 Octombrie 2020 14:20
  109.166.129.***
  #Poiana :Si Suedia a ajuns la carantina...
  Unde nu.i cap...vai de comentatori
  0
  1
  Raportează
 • postat de Sandel
  Duminică, 11 Octombrie 2020 05:12
  5.13.196.***
  Ai card de sanatate , testarile sa fie decontate prin cardul de sanatate , vad ca a devenit o afacere cu bani lichizi a ministerului sanatatii Si inca ce afacere Cei care in primavara au revenit din strainatate la granita li sau facut testele gratuit ca dee , sant altfel de romani , iar celor de acasa li se iau bani pe test nesimtire curata, Vrem sa se faca testarile gratuit , atunci vor fii mai multi oameni testati O cerem public , nu sa fie afacere cu bani ca Ministerul Sanatatii nu-i firma privata
  0
  3
  Raportează
 • postat de Am covid
  Duminică, 11 Octombrie 2020 00:24
  89.137.230.***
  Eu m-as duce sa fac testul sa vad daca am covid dar salariul e prea mic. Ar insemna sa dau cam 20 la suta din salariu ceea ce e enorm.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Poiana
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 13:38
  109.166.135.***
  Inteleg ca e greu cu masca, ca ne-am saturat de ea, dar daca asta e solutia unica pentru moment, atunci de ce unii fac mofturi? Ce vor? Asteptam vaccinul si apoi mai vedem, deocamdata trebuie sa ne conformam situatiei. Sau vrem sa ajunga si Galatiul in carantina?
  54
  55
  Raportează
 • postat de covidusDinPrimulAnDePandemie
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 12:55
  188.24.213.***
  Ne trebuiau musai Alegeri.... Nu spune nimeni ca asta e cauza cresteriinumarului de persoane infectate... in schimb trimitem angajatii in concediu fara plata MULTUMIRI GUVERNULUI PENTRU GRIJA AVUTA FAȚA DE SECTORUL PRIVAT... AMIN SI LA PARLAMENTARE
  19
  70
  Raportează
 • postat de Gheorghe.
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 11:54
  89.137.138.***
  Trebuie sa ghicim localitatile din judet ,in care sunt cele 121 de cazuri de infectari?
  0
  34
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 06:25
  5.13.196.***
  Daca se va face multe testari si acestea sa fie decontate de casa de asigurari ar fi bine sa se stie cine are si cine nu, se opreste multi bani pentru sanatate si nici macar testarea nu e gratuita , atunci te intrebicati necajiti vor veni sa-si faca testul de Covit ?Pentru unul de la Ecosal 300 ron inseamna o suma mare in roport cu ce castiga si altii la fel si atunci de ce nu se face testari prin cardul de sanatate si suma sa fie platita de CNAS CA DE ACEIA PLATIM SUME IMENSE ACOLO.sI CAND STAI IN IZOLARE MEDICUL NICI NU-L INTERESEAZA CUM TE SIMTI DAR IA BANI PENTRU COVIT , NICI RETETA , NIMIC NU-TI DA , ESTI IN VOIA SOARTEI
  3
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.