Îmbulzeală și amenzi, la sfințirea unei biserici din Galați

Îmbulzeală și amenzi, la sfințirea unei biserici din Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Îmbulzeală la sfințirea unei biserici din Galați. Sute de oameni s-au adunat duminică dimineață la biserica de pe strada Frunzei pentru a participa la slujba de sfințire. Pentru a-i distanța pe oamenii care au uitat de reguli, polițiștii au decis să închidă traficul pe strada respectivă. Mai mult, oamenii legii s-au plimbat în permanență printre credincioși și le-au cerut să respecte distanțarea socială.

"Întrucât s-a constatat ca spațiul în care avea loc evenimentul nu era suficient de mare pentru a asigura distanțarea fizică, poliția a luat decizia blocării circulației pe un tronson de 150 de metri în fața lăcașului de cult, pentru a asigura acest spațiu. Pe parcursul evenimentului polițiștii și jandarmii au aplicat zece sancțiuni contravenționale", ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Mai exact, oamenii legii au aplicat șase avertismente și patru amenzi, a câte 500 de lei fiecare, pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

Deși s-au încălcat mai multe reguli, preoții consideră că evenimentul a fost doar o manifestare a credinței oamenilor. "Dumnezeu l-a lăsat pe om cugetător și liber. Fiecare își manifestă credință după cum simte cu inima, așa că nu am putut nici noi, nici autoritățile să blocăm ceea ce oamenii simt. Este o dovadă în plus a credinței poporului român", ne-a explicat episcopul Dionisie Gălățeanul.

Citit 6184 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.