Îmbulzeală și amenzi, la sfințirea unei biserici din Galați

Îmbulzeală și amenzi, la sfințirea unei biserici din Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Îmbulzeală la sfințirea unei biserici din Galați. Sute de oameni s-au adunat duminică dimineață la biserica de pe strada Frunzei pentru a participa la slujba de sfințire. Pentru a-i distanța pe oamenii care au uitat de reguli, polițiștii au decis să închidă traficul pe strada respectivă. Mai mult, oamenii legii s-au plimbat în permanență printre credincioși și le-au cerut să respecte distanțarea socială.

"Întrucât s-a constatat ca spațiul în care avea loc evenimentul nu era suficient de mare pentru a asigura distanțarea fizică, poliția a luat decizia blocării circulației pe un tronson de 150 de metri în fața lăcașului de cult, pentru a asigura acest spațiu. Pe parcursul evenimentului polițiștii și jandarmii au aplicat zece sancțiuni contravenționale", ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Mai exact, oamenii legii au aplicat șase avertismente și patru amenzi, a câte 500 de lei fiecare, pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

Deși s-au încălcat mai multe reguli, preoții consideră că evenimentul a fost doar o manifestare a credinței oamenilor. "Dumnezeu l-a lăsat pe om cugetător și liber. Fiecare își manifestă credință după cum simte cu inima, așa că nu am putut nici noi, nici autoritățile să blocăm ceea ce oamenii simt. Este o dovadă în plus a credinței poporului român", ne-a explicat episcopul Dionisie Gălățeanul.

Citit 5901 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2020 21:15

5 comentarii

 • postat de Tirpitz
  Luni, 12 Octombrie 2020 14:19
  81.196.215.***
  Creiere spalate de popi, astia construiesc biserici sa-si faca parohiile lor, nicidecum nu-i doare sufletul pentru enoriasi. Dar cum sa-i faci pe oameni sa inteleaga ca sunt manipulati de popii astia care nu mai au credinta in D-zeu, doar credinta in marirea averilor. Or sa mai aduca niste moaste ale unui sfant care sa fie pupate si proslavite de prostimea credula.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Cornel
  Luni, 12 Octombrie 2020 13:31
  82.137.11.***
  Pentru unii știința este ceva abstract chiar și în mileniul 3.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Marghiloman
  Luni, 12 Octombrie 2020 13:14
  81.12.149.***
  Sunt credincios, dar nu înţeleg totuşi de ce, cei din BOR (Biserica Ortodoxă Română), nu respectă legile ţării şi hotărârile Guvernului şi nici nu plătesc vreun fel de impozite la stat?
  La fel nu înţeleg de ce acum, când populaţia ţării noastre scade continuu, se tot construiesc biserici tot mai multe peste tot, uneori în zone preferenţiale (a se vedea cea construită pe Faleză)?. Nesimţirea merge şi mai mult acum, pe vreme de Pandemie, când astfel de inaugurări nu se pot amâna, iar sistemul nostru sanitar ultrasolicitat este lăsat în paragină!
  Sunt convins că mulţi dintre cei care s-au îngrămădit la sfinţirea acestei biserici de pe str. Frunzei, au venit mai mult pentru pomană, arătând cât de sărac a ajuns poporul nostru!
  Cât despre opinia episcopului Dionisie Gălățeanul, precum că "Dumnezeu l-a lăsat pe om cugetător și liber. Fiecare își manifestă credință după cum simte cu inima, așa că nu am putut nici noi, nici autoritățile să blocăm ceea ce oamenii simt", am putea la fel să ne întrebăm de ce nu se legalizează şi Prostituţia, că tot o voinţă a oamenilor este, şi în plus s-ar creea locuri de muncă şi ar aduce şi venit la bugetul ţării!
  1
  10
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Luni, 12 Octombrie 2020 08:16
  86.124.200.***
  Noaptea mintii...
  1
  6
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 12 Octombrie 2020 07:00
  89.136.76.***
  Mult prea multi idioti
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.