Cine ar putea fi candidaţii Galaţiului la Camera Deputaţilor. Niciun partid nu şi-a făcut publică lista
Foto: Marian Calestru

Cine ar putea fi candidaţii Galaţiului la Camera Deputaţilor. Niciun partid nu şi-a făcut publică lista
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Doar zece zile au mai rămas până pe 22 octombrie, data-limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare. Oficial, niciun partid politic nu şi-a făcut publică lista de aspiranţi, însă noi am încercat să creionăm profilul candidatului la Camera Deputaţilor, bazându-ne pe cei care şi-au manifestat interesul pentru un mandat.

Potrivit surselor noastre, un cunoscut chirurg gălăţean ar putea candida independent la Camera Deputaţilor. Este vorba despre dr. Paul Ichim, convins să candideze de numeroşii săi susţinători.

Un candidat independent va fi şi Ionel Petrea, care şi-a anunţat intenţia pe Facebook, convins că cei peste 5.000 de gălăţeni care i-au acordat votul la preşedinţia Consiliului Judeţean nu l-ar ierta dacă ar sta deoparte.

În zona ALDE - Pro România, Cristian Dima şi Nicolae Marin îşi dispută capul de listă la Camera Deputaţilor.

La PMP, Cătălin Cristache îşi va dori încă un mandat de deputat, la fel şi Bogdan Rodeanu, liderul USR Galaţi. În cazul său, decizia va fi însă a Alianţei USR PLUS.

La PSD, candidaţii ar urma să fie stabiliţi, probabil, pe 18 octombrie, în prezent desfăşurându-se un sondaj intern, ale cărui rezultate vor definitiva lista.

În ceea ce priveşte PNL, dacă la Iaşi s-a făcut deja publică lista candidaţilor, la Galaţi e tăcere. Un cuvânt de spus la parlamentare va avea şi PACT, prin candidatul pe care l-ar putea susţine. La fel şi noul ONG al liberalilor din garda veche!

Pe scurt, până în acest moment, se creionează următoarele profiluri de candidaţi: medicul (Paul Ichim), profesorul (Ionel Petrea, fost membru PSD) şi antreprenorul (Cristian Dima şi Nicolae Marin).

Citit 3848 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.