Pucheanu și-a deschis curățătorie. Pamflet

Pucheanu și-a deschis curățătorie. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ecourile rezultatelor de la alegerile pentru Primăria reședinței de județ, o rușine fără precedent pentru forțele de dreapta, nu s-au stins încă și, oricât de mult ai fi tentat să le iei apărarea celor mici, în cazul de față PNL și USR-PLUS, n-ai cum să nu exclami că au fost făcuți ca la Nufărul, fosta rețea națională de curățătorii chimice de haine.

Credeam că e de la Sidex

Nu ne mai afumă combinatul așa cum se întâmpla în anii '80-'90, cu toate că necesitățile economice ale zonei ar cere un pic de forjă. În schimb, se pot observa nori de abur deasupra Galațiului, iar administrația uriașei uzine ridică din umeri, ba chiar ne-a trimis și un comunicat de presă pentru a respinge orice bănuială: "Nu iese nimic de la noi, ne pare rău, nu ne mai deranjați cu probleme care nu sunt create de noi!" Am încercat replica tradițională, aceea că nu iese fum fără foc, însă brigada britanică adusă de noul proprietar al Liberty Steel a zâmbit doar de complezență.

Noroc cu un SNSPA-ist

Ce să fie? Colectivul paginii de pamflet a "Vieții libere", fără știrea conducerii ziarului, a achiziționat de la un centru de piese de antichitate un filtru pentru captarea aburului și astfel au putut fi analizați vaporii de apă ridicați peste municipiu. Specialiștii care ne-au sărit în ajutor, unul dintre ei fiind absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, au găsit în atmosferă urme de creier pane, adică încins și tartinabil. "Miroase a forfotă, a îndelungate certuri, a diverse strategii sortite eșecului. Sper să nu zic vreo prostie, dar parcă îmi vine un damf de parfumuri scumpe de la PNL. Și de la USR, dar acolo încă se mai folosește apa de colonie", ne-a dus pe o pistă un chimist.

Ziua cea mare, pe 27

În cele din urmă, am descoperit grozăvia. Primarul reales al Galațiului, Ionuț Pucheanu, și-a deschis o curățătorie în care intră de fiecare dată când îi permite timpul, acesta fiind un hobby al său. "Ultima dată a venit duminică, 27 septembrie, și a băgat ca nebunul la rufe toată ziua. A călcat la cămăși de la PNL și USR-PLUS de le-au sărit gulerele și mucii, iertați-mi expresia, eu sunt femeie fără școală", ne-a povestit femeia de serviciu de la curățătoria "Trandafirii Albi" deținută de însuși edilul-șef. E caz clasic de incompatibilitate: nu poți conduce și o societate comercială atunci când ești șeful administrației locale. Pucheanu a evitat să facă vreun comentariu.

Partidul Aburist

Priveghi electoral și rugăciuni

* Date fiind rezultatele la scrutinul din ultima duminică a lunii septembrie, putem spune că primarul deține și o fermă agricolă. "L-am văzut într-o zi luând tractorul din secția de automatizare. Ne-a spus că are de arat și de însămânțat la celelalte partide din oraș, ne-am gândit că la cele de dreapta, dar am zis că e o glumă. Nu m-ar mira să aud că a dat și cu var nestins pe acolo", a comentat paznicul fermei.

* Pucheanu pare să fie și proprietarul unei societăți de pompe funebre, care, după ce ai fost îngenuncheat politic, se ocupă de toate cele obștești: priveghi electoral, pomană legislativă, rugăciuni și bocitoare pentru atingerea pragului de 5 procente. Sau de 7, în funcție de faptele săvârșite în viața politică.

* Conducerea organizației gălățene PNL a primit recent o ofertă din partea administrației pentru reconversie profesională. Dacă în politică nu ai succes, cumva trebuie să-ți câștigi existența.

* Circulă pe surse informația că realesul Galațiului și-ar face și firmă pentru organizarea de proteste. "Am ieșit cu aproape 60 la sută, în Consiliul Local avem majoritate și dacă nu se prezintă toți la ședință, cineva trebuie să aibă grijă și de democrație", ar fi declarat Ionuț Pucheanu.

Liberilă

Soluție: Dima dimineața, Marin după-amiaza

Fuziunea dintre Pro România și ALDE a fost una dintre temele de săptămâna trecută ale politicii dâmbovițene. La Galați a apărut însă o mare problemă: ambele filiale au tras la unghie în campania pentru locale și abia au prins un oscior, iar perspectiva pentru parlamentare pare și mai sumbră. Ca să aibă ambii șefi din teritoriu fericiți, de la București s-a decis ca Nicolae Marin și Cristian Dima să-și împartă virtualul loc de deputat. Nu-l garantează nimeni, însă măcar te poți păcăli până pe 6 decembrie. Prin urmare, s-a stabilit ca Dima să fie deputat dimineața, iar Marin după masă.

MafALDE

Sunt, deci persist! de Submarin Cosorescu

Sunt un colţar, tehui de gang, libidinos,

un fel de şmecher copleşit de-atâta lene,

sfrijit haios lâng-o sfrijită, am aplomb

pitit în gesturi ample, grele şi obscene!

Sunt mofturos şi turbulent şi loază, sunt -

prost şi modest şi simplu sub acoperire -

ateu viteaz, îngenunchez şi mă crucesc

subtil, de sanchi... sunt alergic la psaltire!

Sunt cel mai şic în sfera mea de secături,

sunt lider uns cu tot ce-nseamnă alifie,

am loc în faţă, n-am ruşine şi nici stres,

mi-s remarcabil hoardei din maimuţărie!

Şi-s cel mai dur mojic suav şi marţafoi,

gol cu magnet stupefiant la juni şi june -

sunt, deci persist, că-s dezirabil şi uman -

nu mai umblaţi prin raza mea de acţiune!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2354 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.