Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
2 comentarii

Organizaţiile patronale care sunt implicate în consultările cu Guvernul şi cu sindicatele pe tema nivelului salariului minim pentru anul 2021 au solicitat îngheţarea salariului cel puţin pentru primele şase luni ale anului viitor.
"Din discuţiile pe care Guvernul le-a avut cu partenerii sociali de pe ambele părţi, scenariile de calcul au variat: formulele propuse de Guvern erau undeva în jur de 100, 150 de lei sau 200 de lei, calculate cu un coeficient de corecţie stabilit de creşterea economică sau luându-se în calcul şi coeficientul de productivitate şi cifra inflaţiei din luna octombrie, şi pot să vă spun că cifra maximă pe care partea sindicală a cerut-o la creşterea salariului pentru anul 2021 a fost de 170 de lei. În schimb, toţi partenerii sociali de pe partea patronală au cerut îngheţarea salariului minim pe o perioadă de cel puţin şase luni, până vedem care vor fi efectele economice ale pandemiei de Covid-19", a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Tudor Polak.
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, a afirmat luni că organizaţia pe care o reprezintă este de acord cu o creştere a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie care să acopere rata inflaţiei, respectiv 2,2 la sută.

Citit 1727 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 19:18

2 comentarii

 • postat de Tudor V Joi, 26 Noiembrie 2020 17:21 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  1

  Am vazut in multe situatii si articole ale unor publicatii economice respectabile ca salariul minim in Romania este de 468 Euro. Cred ca este eroare, desi preluata de foarte multe site-uri si publicatii. Curios este de ce patronatele din Romania nu au adoptat pozitii mai patriotice precum Grecia cu pornirea de la 600-800 Euro la nivelul anilor 1990 (dezinteresate de ofertele multinationalelor de a diminua salariul minim la 160 cum au pus botul patronatele din Romania si Bulgaria), sub pretextul investitiilor (gen lanturi de supermarketuri, care au scos astfel din tara miliarde de euro doar in ultimii zece ani)! Rusinica exponentilor patronatelor din Romania, care-si fac vacantele in tari exotice (inclusiv Grecia, doar cu vouchere primite pentru servicii de nereprezentare a Romaniei), iar cei din HORECA vor bani de la Guvern/UE desi cand aveau cifre pe plus nu au investit in conditii de cazare ci doar in vile si beneficii personale. Apoi pentru HORECA mai exista si asigurarea facultativa care-i poate feri de necazuri, dar ei neaga existenta si incaseaza de la doua oi proaste (asigurare si stat/UE)! Se aude ca in Galati, un patron HORECA a obtinut bani, sau cel putin a solicitat activarea clauzelor de despagubire, si de la un asigurator facultativ, dar si de la unul international al lanturilor hotelier in care a intrat recent. Si probabil va cere si de la Guvern pe motive de pandemie, desi nu mai are angajati de 7-8 luni (care aflati in somaj deja s-au reangajat, inclusiv in alte tari/profiluri)! Multi angajati ai HORECA din anturajul reprezentantilor anastasiu si mohamed nu platesc si nu investesc banii in tara, dar cr permanent avantaje si despagubiri de la guvern!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Joi, 26 Noiembrie 2020 10:44 5.13.150.*** Link la comentariu
  2
  8

  Oricum la actualul salar minim ,dupa majorare ,tot 1500 - 1600 in mana luam. Asa ca o alta marire ,la buzunar nu se simte.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.