Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Am traversat un an plin de provocări, însă am reușit să le facem față”

Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Am traversat un an plin de provocări, însă am reușit să le facem față”
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Aceasta este convingerea primarului Ionuţ Pucheanu, pe care le-a împărtăşit-o gălăţenilor printr-un comunicat de presă, care cuprinde un scurt bilanţ al anului care se încheie.

Potrivit Primăriei, proiectele de anvergură demarate anul acesta se referă la modernizarea arterelor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (pe tronsonul cuprins între străzile H. Coandă și Al. Măcelaru). "Este vorba despre două proiecte care cumulează aproximativ 40 milioane de euro și care, la final, vor duce la modernizarea unei importante axe rutiere din municipiul Galați. În acest moment, lucrările sunt avansate pe străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie și Traian Vuia și vor începe în curând și pe tronsonul menționat al bulevardului George Coșbuc", precizează municipalitatea.

Printre obiectivele importante se numără finalizarea lucrărilor la prima parcare multietajată din Galați (9,8 milioane de lei), refacerea completă și modernizarea pasajului subteran din centru (2,3 milioane de lei) și continuarea reabilitării străzii Brăilei, astfel încât, într-o etapă viitoare, să fie modernizat și ultimul tronson, cel dintre strada Roșiori și Potcoava de Aur.

Lucrări de refacere a infrastructurii s-au derulat și pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei și Gamulea (4,1 milioane de lei).

Lucrări în cartiere

"Au continuat lucrările de modernizare în interiorul cartierelor. Scopul principal la acest capitol rămâne demolarea vechilor garaje și crearea de noi locuri de parcare. În 2020 au fost desființate 424 de garaje, în cartierele I.C. Frimu, Țiglina II, Micro 39A, Micro 38, Mazepa II, Mazepa I, Micro 17, Micro 19, Centru, Siderurgiștilor Vest. Au fost înființate astfel 828 de noi locuri de parcare, iar lucrările continuă pentru creșterea numărului acestora. În plus, au fost făcute lucrări de reparații la vechile parcări, fiind reabilitate astfel 3.390 de locuri de parcare", se arată în comunicat.

Fonduri europene

Conform Primăriei, sunt 42 de proiecte cu fonduri europene aflate în implementare, cu o valoare totală de 648,8 milioane de lei. Acestora li se adaugă 51 de noi proiecte depuse, cu o valoare de 273,5 milioane de lei. Astfel, valoarea totală a acestor proiecte, aflate în diverse stadii, este de peste 920 milioane de lei.

Sănătate

În toate unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Local se derulează diverse proiecte cu finanțarea europeană pentru reabilitare și modernizare. Dintre acestea pot fi amintite cele două proiecte de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", pentru modernizarea și creșterea calității serviciilor medicale, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de euro. În plus față de investițiile în infrastructura sanitară, municipalitatea a alocat 14,4 milioane de lei pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2. Această sumă a fost direcționată pentru achiziția de aparate de testare, apărare civilă, învățământ și instituții de cultură.

Transport

În 2020 au fost semnate contractele pentru livrarea a 20 de autobuze hibrid (33,6 milioane de lei) și a opt tramvaie noi (peste 44 milioane de lei).

"Toate proiectele realizate nu ar fi fost posibile fără susținerea și încrederea gălățenilor, pe care îi asigur că vom continua eforturile pentru dezvoltarea și modernizarea orașului nostru", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Citit 3807 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.