Un hoț abia eliberat din detenție a ajuns un tâlhar periculos

Un hoț abia eliberat din detenție a ajuns un tâlhar periculos
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un gălățean de numai 20 de ani este autorul a nu mai puțin de patru tâlhării, comise asupra unor femei din municipiu, în ultimele trei săptămâni. Individul, care are un bogat cazier de hoț, fusese recent eliberat din detenție, unde ajunsese și pentru că în aprilie 2019 a evadat din sediul Secției 3 Poliție. 

Numele "Adrian Năstase" este pe cale să devină unul foarte cunoscut în oraș, din cauza stăruinței cu care posesorul lui, un tânăr de 20 de ani, își cultivă cariera de infractor. În urmă cu doi ani, băga spaima în posesorii de mașini, dând lovituri una după alta, în căutare de bunuri valoroase lăsate prin autoturisme. Reținut în primăvara lui 2019, a reușit performanța să fugă din Secșia 3 Poliție, unde era audiat după ce fusese prins în flagrant. Cu nonșalanță s-a plimbat prin oraș câteva ore bune, s-a schimbat de haine și a fost reținut în centru, de o patrulă a Secției 1, alertată, la fel ca toată poliția din municipiu, de dispariția infractorului. Un an de pușcărie avea să primească Năstase pentru evadare și încă un an și cinci luni pentru furturile comise din mașini. Ieșit de după gratii, a revenit rapid în "afaceri", dar la un alt nivel.

Patru tâlhării, între Crăciun și Bobotează

Fără ocupație și nefiind dispus să facă ceva cinstit pentru a-și câștiga traiul în libertate, Năstase a atacat prima dată în preajma Crăciunului. Împreună cu un amic de aceeași vârstă, tot din Galați, au abordat prin violență o femeie, pe strada 1 Decembrie 1918, și i-au smuls poșeta în care avea bani, telefon mobil și acte. Câteva zile mai târziu, pe 31 decembrie, au repetat figura pe strada Victor Papilian, unde au jefuit, în același mod, o altă femeie. Încrezător în șansa lui, Năstase s-a dezlănțuit cu și mai mult curaj, atacând de două ori în aceeași zi, dar alături de un alt complice.

"Este vorba despre fapte comise cu același mod de operare, două în data de 4 ianuarie a.c., pe strada Dr. Mihail Petrini Galatzi, respectiv, în cartierul I.C. Frimu. Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că, la comiterea faptelor din data de 4 ianuarie, bărbatul ar fi fost sprijinit de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Scânteiești", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În urma plângerilor primite de la victime, polițiștii de la Investigații Criminale au reușit identificarea și prinderea lui Năstase, la o zi după comiterea ultimei fapte. Tânărul a fost reținut și prezentat Judecătoriei Galați cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă.

Tânărul de 21 de ani din Scânteiești a fost plasat sub control judiciar, iar cel care l-ar fi ajutat să comită tâlhăriile din decembrie a fost și el reținut pentru audieri, urmând ca la capătul acestora polițiștii să decidă în privința măsurilor ce vor fi luate.

Citit 3747 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.