O tânără din Galați a primit un rinichi de la mama sa. Primul transplant renal din acest an

O tânără din Galați a primit un rinichi de la mama sa. Primul transplant renal din acest an

facebook.com/parhon.iasi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O echipă de medici de la Spitalul ''Dr. C.I.Parhon'' din Iaşi a efectuat primul transplant renal din acest an, intervenţia fiind efectuată în noul bloc operator dat în folosinţă la începutul lui 2021, scrie Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, a declarat că intervenţia a fost făcută la Centrul de Transplant Renal, în cursul zilei de marţi, de la o mamă în vârstă de 56 de ani fiicei sale, în vârstă de 32 de ani.
"Pacientele sunt din judeţul Galaţi. Fiica a intrat în programul de dializă de trei luni. Ea este diagnosticată şi cu diabet de tip I şi are un copil de cinci ani. Pentru a avea o viaţă cât mai normală, fără să aibă nevoie să meargă la şedinţele de dializă, s-au investigat mai mulţi posibili donatori din familie, mama fiind cea cu o compatibilitate bună", a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog.
Specialistul a declarat că, postoperator, ambele paciente se recuperează în Compartimentul de Transplant Renal. Anul trecut, chiar şi în contextul pandemiei, au fost realizate peste 40 de transplanturi renale.

Citit 2895 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.