UPDATE: Șefii Poliției Galați au ieșit la pensie. Cine sunt noii comandanți

UPDATE: Șefii Poliției Galați au ieșit la pensie. Cine sunt noii comandanți
În imagine, comisarul-șef Marius Dobrea
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

UPDATE 1 aprilie: Începând de joi, 1 aprilie 2021, Poliția Municipiului Galați are o nouă comandă. La o zi după ce fostul comandant, comisarul-șef Marius Dobrea (50 ani) și adjunctul său, comisarul-șef Marius Rotaru (49 ani), au trecut în rezervă prin pensionare, primul după 26 de ani vechime în Poliție, iar al doilea, după 27 de ani, conducerea IPJ Galați a desemnat, cu titlu de împuterniciți, alți doi succesori. Numele unuia dintre ei era vehiculat la favorit la șefia Municipiului, chiar în înainte ca numirile să fie făcute oficiale. Este vorba de comisarul-șef Gabriel Mitrea, șeful Secției 2 Poliție. Ofițerul are o vechime de 20 de ani în Poliție și va fi secondat la comandă de colega sa de la Secția 3. Șefa celei mai ”grele” unități de poliție din municipiu, comisarul Anca Goliță, a fost prima femeie-șef de secție din poliția gălățeană, iar acum devine prima reprezentantă a sexului frumos care deține o funcție de comandă la un nivel atât de înalt. Cei doi vor ocupa ca împuterniciți funcțiile până când, pentru acestea, va fi organizat concurs.


Șeful Poliției Municipiului Galați, comisarul-șef Marius Dobrea, și adjunctul său, comisarul-șef Marius Rotaru nu mai sunt oficial, începând de mâine, 1 aprilie, la comandă. Ofițerii au solicitat trecerea în rezervă prin pensionare, primul după 26 de ani vechime în Poliție, iar al doilea, după 27 de ani.

Instituția rămâne astfel fără niciun comandant, conducerea IPJ Galați trebuind să desemneze cât mai curând, deocamdată cu titlu interimar, doi succesori. La acest moment, conducerea Poliției Județene nu a făcut public niciun nume, anunțând că va comunica deciziile de numire imediat ce acestea vor fi semnate.

În spațiul public sunt însă vehiculate câteva nume ale unor ofițeri cu funcții de comandă, apropiați ai celui care, de acum, este fostul comandant al Poliției Municipiului. Este vorba despre șeful Secției 2 Poliție și de cel al Poliției Tg. Bujor, unele surse indicându-l drept potențial candidat, cel puțin la funcția de adjunct, pe adjunctul șefului Secției 3 Poliție Galați. Vom reveni cu amănunte pe acest subiect imediat ce IPJ Galați va face cunoscute noile numiri în funcțiile rămase vacante.

Citit 19777 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.