Lucrări reluate la construcţia abandonată de pe strada Saturn
Foto: Marian Calestru

Lucrări reluate la construcţia abandonată de pe strada Saturn
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Scheletul cu patru etaje de pe strada Saturn este o pată urâtă de prea mulţi ani! Nici nu se finalizează, nici nu se demolează! Proprietarul acelei construcţii ori a decedat, ori e în puşcărie, ori nu e gălăţean ca să-i pese de aspectul cartierului Ţiglina I", ne reclama o gălăţeancă, la ultima noastră vizită în acest cartier.

La finele săptămânii trecute, am descoperit că s-a schimbat ceva în peisajul dezolant al construcţiei începute prin 2006 şi abandonate. Am solicitat Biroului de presă al Primăriei informaţii şi iată ce am aflat: "În data de 6 aprilie 2021, s-a emis o autorizație de construire ce vizează imobilul din strada Saturn nr. 1D. Autorizația presupune continuarea lucrărilor pentru construire complex comercial. Termenul de valabilitate a autorizației este de 12 luni, dar poate fi prelungit pe întreaga durată de execuție a lucrărilor, de 24 luni".

Reamintim că, în toamna anului 2015, vânzarea terenului de sub complexul comercial rămas neterminat în Ţiglina I, dorit de fiica politicianului Eugen Durbacă, a stârnit controverse în Consiliul Local. Pentru cumpărarea terenului cu suprafaţa de 408,10 mp, situat pe strada Saturn nr. 1D fusese stabilit preţul de 164 euro/mp, fără TVA. Vânzarea, de pe urma căreia Primăria ar fi încasat, în total, 66.930 euro fără TVA, a fost respinsă la vot.

Citit 6998 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 01:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.