Răzbunare ca-n Evul Mediu. Bătută crunt și rasă în cap, pentru o ocheadă

Răzbunare ca-n Evul Mediu. Bătută crunt și rasă în cap, pentru o ocheadă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Tranșarea disputelor amoroase în cuplurile românești capătă dimensiuni de neimaginat pentru vremurile în care trăim. O tânără din localitatea Toflea a fost la un pas de moarte, după ce concubinul cu care trăiește de 12 ani i-a aplicat, din gelozie, o corecție demnă de Evul Mediu. Femeia a fost bătută, sluțită și torturată, ajungând în stare gravă în mâinile medicilor. Cu toate acestea, nu ar vrea să își vadă iubitul în pușcărie.

Principiul "femeia trebuie bătută chiar fără motiv, că știe ea de ce" pare să funcționeze încă de minune în multe dintre cuplurile din mediul rural, unde corecţia fizică a partenerei de viață constituie "motorul" unei relații așa-zis normale, înscrise într-un firesc neînțeles și de neacceptat în zilele noastre. Și dacă mai există și o urmă de pricină, cu atât mai mult apar justificări pentru partenerii violenți să își arate autoritatea.

Așa s-a întâmplat într-un cuplu din localitatea gălățeană Toflea, unde, zilele trecute, era cât pe ce să se producă o tragedie. Femeia, în vârstă de 31 de ani, a plătit cu vârf și îndesat participarea la un priveghi, unde a mers alături de partenerul său, de aceeași vârstă. Acolo, bărbatului i s-a părut că un alt participant i-ar fi "făcut cu ochiul" femeii sale, fapt care l-a înfuriat peste măsură. Ajunși acasă, între cei doi a izbucnit scandalul, unul din care nu au lipsit actele de cruzime. Urmele acestora i-au îngrozit pe polițiștii și procurorii care aveau să tranșeze cele întâmplate în casa pe care concubinii o împărțeau de 12 ani.

"Victima a fost lovită cu pumnii, înjunghiată cu cosorul, obiect pe care agresorul l-a folosit și pentru a o rade pe cap. De asemenea, victima a suferit o fractură deschisă, după ce a fost lovită cu o bâtă. Medicii legiști au apreciat că are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, gravitatea leziunilor impunând totodată încadrarea juridică a faptei ca tentativă de omor asupra unui membru al familiei", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

În ciuda faptului că a ajuns pe mâinile medicilor mai mult moartă decât vie, femeia nu ar fi dorit ca iubitul ei să plătească. Faptul că procurorii au apreciat că viața i-a fost pusă în pericol face însă ca voința ei să nu mai conteze, bărbatul agresor fiind reținut și mai apoi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Concubinul își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, el riscând, conform legii, cel puțin cinci ani de închisoare.

Citit 6057 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.