Atacuri în serie pe platforma siderurgică. Jaf de 300.000 de euro la cupru și scule (FOTO și VIDEO)
Foto: IPJ Galați

Atacuri în serie pe platforma siderurgică. Jaf de 300.000 de euro la cupru și scule (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Opt gălățeni au fost reținuți vineri dimineață, 14 mai 2021, în urma a 14 percheziții fulger efectuate de polițiști, în urma unui flagrant făcut pe platforma siderurgică. Suspecții ar fi atacat în rânduri repetate, timp de aproape jumătate de an, creând un prejudiciu de 300.000 de euro. Doar o parte a bunurilor furate au mai fost găsite.

Polițiștii erau pe urma unei grupări care a dat numeroase lovituri pe platforma siderurgică încă din luna decembrie a anului trecut. Atunci au apărut primele semnale că indivizi bine organizați pătrundeau în perimetrul societății comerciale și furau bunuri mici, dar de valoare mare, precum scule electrice, componente feroase sau neferoase, valuri de cablu electric. În cele cinci luni, banda ar fi reușit să fure bunuri în valoare totală de circa 300.000 de euro și nu s-ar fi oprit la atât. În noaptea de joi spre vineri a dat o nouă lovitură, intrând pe platforma siderurgică pentru a sustrage cupru, material extrem de bine plătit la centrele de fier vechi. 

”În cursul nopții, polițiștii Secției 2 Poliție Galați, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbați care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic, din municipiul Galați. Ulterior, în cursul dimineții de vineri, 14 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au efectuat, 14 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Cu ocazia perchezițiilor, anchetatorii au găsit și indisponibilizat bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100.000 de lei, precum și suma de 6.000 de euro și 80.000 de lei. Opt suspecți, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, fiind cercetați pentru furt calificat în formă continuată.

Citit 11781 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.