Fără mască în aer liber și fără restricții de circulație noaptea. Primele măsuri de relaxare

Fără mască în aer liber și fără restricții de circulație noaptea. Primele măsuri de relaxare
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, dar și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.

"Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și de gradul de vaccinare", a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Primul punct din calendarul de relaxare este sâmbătă, 15 mai, când se renunță la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții - zone aglomerate, precum târguri, piețe sau stații de transport în comun.

Tot din acest weekend vor fi ridicate şi restricțiile de circulație pe timp de noapte, a precizat președintele. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat.

"De asemenea, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25 la sută din locuri ocupate. În interior, vom avea de asemenea relaxări, care încep, majoritatea, de la 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante", a mai spus Iohannis.

Președintele a precizat că, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive, în exterior, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte, gradual, de la 1 iulie şi de la 1 august. "Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi", a concluzionat președintele.

Citit 5007 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.