Primăria caută proiectanți pentru Faleza Dunării. Licitație pe bani europeni

Primăria caută proiectanți pentru Faleza Dunării. Licitație pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Până pe 19 iulie 2021, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele în cadrul licitaţiei deschise pentru servicii de proiectare având ca obiectiv „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”. Valoarea estimată a contractului este de 1.953.058 de lei fără TVA, criteriul de atribuire va fi „cel mai bun raport calitate – preţ”, iar finanţarea ar urma să fie asigurată prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în cadrul contractului se vor realiza servicii de proiectare – elaborare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect tehnic de execuție și proiect pentru autorizația de construire, termenul de realizare fiind de opt luni.

Procedura este iniţiată sub incidența clauzei suspensive. Mai exact, Primăria va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare între Municipiul Galați și Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre finanţare prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, pe care municipalitatea estimează că o va obţine în două luni de la finalizarea procedurii de atribuire și declararea câștigătorului.

Parteneriat semnat acum un an

Reamintim că, în vara anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, au semnat un parteneriat pentru realizarea proiectului "Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării". La vremea aceea declarau că proiectul ar urma să fie depus spre finanţare în exerciţiul financiar european 2021-2027, de unde pot fi atrase 15 milioane de euro.

Protocolul prevede că municipiul Galați, proprietar al terenului și al infrastructurii, va avea responsabilitatea îmbunătățirii infrastructurii publice de turism în zona protejată a Falezei Dunării, iar Consiliul Județean, prin Muzeul de Artă Vizuală, va asigura asistența calificată pentru punerea în valoare a monumentelor de for public - sculpturile în metal - și informarea turiștilor cu privire la patrimoniul cultural existent.

Ce se doreşte

Nu va fi "O faleză a Dunării ca în Dubai", după cum cataloga primarul Pucheanu uluitorul proiect care a câştigat premiul I, în 2019, la concursul de idei şi soluţii urbanistice organizat de Primăria Galaţi pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea Falezei Dunării.

Edilul promite acum „o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galați merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”.

Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galați și principalul loc de promenadă pentru locuitorii orașului, având o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață totală de aproximativ 200.000 mp.

Citit 3538 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.