Cum atacă antrenorul Arcada cel de-al patrulea sezon la Galaţi

Cum atacă antrenorul Arcada cel de-al patrulea sezon la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe nesimțite, vacanța competițională se apropie de sfârșit, iar echipele din prima linie își întocmesc deja planul de bătaie pentru viitorul sezon.

Atmosfera de la Clubul Arcada este una de lucru intens deoarece mai sunt de pus la punct unele probleme care să servească bunului mers al lucrurilor. Pentru a afla cât mai multe noutăți l-am provocat la o discuție pe profesorul Sergiu Stancu, antrenorul care a adus, cu Arcada, trei titluri naționale consecutive Galațiului.

- Pentru început vă rugăm să ne vorbiți despre viitoarea campanie de pregătire.

-Avem programată prima întâlnire după vacanță pe 9 august. Va fi o săptămână de readaptare la efort, de cunoaștere a nou veniților, plus activitățile obișnuite la începutul unei noi campanii. După această săptămână vom fixa "cartierul general" la munte, la Cheile Grădiștei, acolo unde au avut loc și cantonamentele precedente. Vom pune accentul pe acumulările fizice, dar și pe cele tehnico-tactice, cu tot ce decurge din această zonă a pregătirilor.

-Sunt ceva schimbări la nivelul staff-ului tehnic?

-Conducerea tehnică a echipei noastre cuprinde patru nume: subsemnatul, secondat de Răzvan Tănăsescu, fizioterapeutul Eugen Pascale și noul preparator fizic Rene Luna, un argentinian care îl înlocuiește pe italianul Carlo Sati, plecat la un club în Rusia. Cu acest staff pornim la drum în cel de-al patrulea sezon de când sunt aici.

- Apropo de sezon, ce obiective are clubul gălățean?

- Răspunsul este același ca și în edițiile trecute. Nici nu se pune problema altfel. Vrem un nou titlu, câștigarea Cupei României și un parcurs cât mai consistent în cupele europene, Champions League în special și CEV Cup în subsidiar.

-Și acum o întrebare al cărei răspuns este așteptat de toată suflarea sportivă gălățeană și, în special, cea interesată de volei. Cu cine veți înfăptui aceste obiective?

-Avem deja format un nucleu de jucători, care ne va putea ajuta, și ne aflăm în continuare în discuții pentru completarea cu încă unul sau două posturi. Sperăm ca până la plecarea în cantonament să avem lotul complet.

-Să dăm și câteva nume!

-Mai întâi sunt jucători cu care am lucrat și în sezoanele trecute: Bala, Talpă, Rață, Cristudor, Kantor și croatul Sestan. La capitolul noutăți se înscriu: Tudor Paul Magdaş, venit de la Unirea Dej, Răzvan Teleleu (ultima dată la Craiova), francezul Julian Bissete – trăgător principal, care a mai fost la noi timp de două sezoane; mai avem un tânăr de la Baia Mare, Alexandru Butnaru, iar în completarea listei noutăților sunt doi jucători de peste Ocean – Toro, un argentinian, trăgător secund și mexicanul Rangel, ridicător – coordonator.

- Ne-ați oferit o sumedenie de noutăți pentru care vă mulțumim și așteptăm noi vești ori de câte ori va fi nevoie.

Citit 2072 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 09:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.