Parcul de la Parfumul Teilor se usucă văzând cu ochii
Foto: Anca Melinte

Parcul de la Parfumul Teilor se usucă văzând cu ochii
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Deși în cadrul proiectului de modernizare i-a fost instalată o rețea automatizată de irigații, părculețul de la Parfumul Teilor se usucă văzând cu ochii. Primele au fost exemplarele de tuia, care s-au ofilit pe capete și nu credem că mai pot fi salvate. Acum, covorul de gazon este pârjolit de arșiță pe scuarul central, acolo unde încă se mai cunosc urmele tasării care a afectat parcul la numai trei luni de la finalizarea modernizării. Gazonul s-a uscat, însă, și pe celelalte insule de spațiu verde care mărginesc aleile.

Gălățenii care se relaxează pe băncile parcului se întreabă care sunt motivele pentru care spațiile (încă) verzi nu sunt udate. Și se tem că, din cauza arșiței prelungite, trandafirii, lavanda, liliacul, lămâiţa şi ienupărul plantate toamna trecută vor ajunge mai uscate ca vreascurile bune de pus pe foc.

Reamintim că pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a parcului, în valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, a fost încheiat un contract cu asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL. Proiectul a prevăzut amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, inclusiv instalarea unei rețele automatizate de irigații, refacerea rețelei de iluminat ambiental, înlocuirea mobilierului urban și punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907.

Foto: Anca Melinte

Citit 4607 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.