Tată acuzat degeaba de uciderea propriei fiice. Turnură neașteptată, într-un caz șocant

Tată acuzat degeaba de uciderea propriei fiice. Turnură neașteptată, într-un caz șocant
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O situație care a oripilat opinia publică în vara acestui an, petrecută la Ivești, în centrul căreia s-a aflat moartea unei copile în vârstă de nici 3 ani, a cunoscut o întorsătură neașteptată. Tatăl fetiței, acuzat inițial și arestat pentru că, susțineau anchetatorii, și-ar fi lovit fetița până la moarte, a fost scos de sub această bănuială, după ce polițiștii au ajuns în posesia unor probe care adeveresc ceea ce bărbatul a susținut de la bun început, fără să fie crezut.

Daniel Iacomi (31 ani) a fost arestat în luna iulie a acestui an, după ce fiica sa, în vârstă de 2 ani și 6 luni, a murit în brațele medicilor de la Spitalul de Pediatrie, unde ajunsese în stare foarte gravă, cu numeroase urme de violență. Medicii aveau să stabilească faptul că micuța, pentru a cărei viață s-au luptat mai bine de o oră, avea leziuni incompatibile cu viața, multe ale organelor interne, provocate cel mai probabil prin lovituri cu și de corpuri dure. Cu alte cuvinte, cineva îi făcuse rău premeditat copilei, rău care, în cele din urmă, i-a fost fatal.

Cele mai multe indicii au condus către tată, Daniel Iacomi, care a și fost reținut, sub acuzația de omor. După o lună de stat după gratii, timp în care a susținut tot timpul că nu el i-a provocat acele leziuni letale fiicei sale, bărbatul a fost crezut. Asta după ce anchetatorii ar fi vizionat niște imagini preluate de camerele de supraveghere din sat, care arătau cum acesta, la fel ca și mama fetiței, plecase la muncă în ziua cu pricina și se întorsese seara, după presupusul moment al agresiunii și decesului fiicei sale. Asta a făcut ca tatăl, aflat în arest, să beneficieze de o nesperată schimbare a situației juridice, care îi va reduce considerabil pedeapsa pe care, teoretic, ar primi-o în urma unui proces. Asta deoarece procurorii susțin că fac cercetări, în ceea ce îl privește, și pentru alte fapte, unele care țin de violență, altele care vizează viața sexuală.

"La data de 12 august 2021, prin ordonanţă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal, în referire la art. 199 alin.(1) din Codul penal, în infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 din Codul penal. La acest moment, inculpatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, patru infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor, patru infracţiuni de loviri sau alte violenţe și corupere sexuală a minorilor în formă continuată", se arată într-un comunicat remis de Parchetul Tribunalului Galați.

Într-o astfel de situație, anchetatorilor nu le rămâne decât să stabilească veridicitatea altor piste care să îi conducă la circumstanțele reale în care a fost ucisă fetița. Ei au în vedere toate variantele, inclusiv agresarea micuței de către frații mai mari, avându-se în vedere că, la data tragediei, în casa familiei Iacomi se mai aflau alți trei copii, toți minori.

Citit 4659 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.