Câte garaje au fost sau urmează să fie demolate în 2021

Câte garaje au fost sau urmează să fie demolate în 2021
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Desfiinţarea garajelor pentru a amenaja, în loc, parcări civilizate, parcuri sau alte obiective de interes public este cerută sistematic în diferite cartiere ale oraşului. Din păcate, durata mare de timp dintre momentul demolării şi cel al realizării investiţiei dorite face din desfiinţarea acestor construcţii parazitare un subiect mereu controversat. Cu toate acestea, am fost curioşi să aflăm câte garaje „au căzut” sau urmează să „cadă”, anul acesta, de aceea am solicitat informaţii Primăriei Galaţi.

Prin comentarii postate la articolele din ziarul „Viața liberă” și prin mesaje transmise redacției sau scrise pe rețelele de socializare, unii gălățeni întreabă insistent când vor fi demolate garajele din diferite cartiere. Primăria municipiului Galați rămâne consecventă ideii de a nu desființa aceste construcții în lipsa unui proiect și a finanțării necesare pentru a amenaja altceva în loc. 

Biroul de presă al administraţiei locale ne-a comunicat că, de la începutul anului 2021 și până în prezent, au fost trimise 133 de notificări de desființare a construcțiilor provizorii de tip garaj.

„Este vorba despre notificări privind garaje din Țiglina II (zona blocului H4), Centru (strada Brăilei nr. 30), Micro 39 C (zona blocurilor B3 - B4), Micro 14 (zona blocurilor A - SC11), Micro 14 (zona Centrul Medical „Irina”) şi Mazepa 1 (strada Mărășeşti bloc F7), cu precizarea că acestea din urmă nu au fost încă desființate”, ne-a transmis Primăria.

Au mai rămas destule!

„În prezent, în municipiul Galați figurează 4.949 de contracte de închiriere teren aferent garaj”, afirmă Primăria. În vreme ce, despre numărul de locuri de parcare existente în cartiere, spune că ar fi de circa 20.000.

„Odată desființate garajele, putem amenaja, în funcție de resursele financiare, noi locuri de parcare, căi de acces, puncte moderne pentru colectarea deșeurilor etc. De altfel, Primăria municipiului Galați a derulat în ultimii ani ample acțiuni în cartiere care au vizat demolarea garajelor și, mai mult, în continuare ne dorim modernizarea a 13 cartiere, fiind în derulare procedurile legale în vederea demarării lucrărilor”, ne-a mai comunicat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Foto: Marian Calestru

Citit 15049 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.