Învăţătoare pusă la zid pentru că le-a vorbit copiilor despre vaccinare

Învăţătoare pusă la zid pentru că le-a vorbit copiilor despre vaccinare
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Învăţătoarea Florentina Golea de la Şcoala Nr. 10 "Dimitrie Sturdza" din Tecuci a fost jignită pe Facebook prin zeci de comentarii, pentru că a îndrăznit să publice imagini de la o lecţie în care le-a vorbit copiilor despre vaccinare. Asta pentru că imagini de la clasa sa au apărut şi într-un material publicat de vaccinare.ro.

Florentina Golea susţine că anual, printr-un proiect derulat cu UNICEF şi Ministerul Educaţiei, lucrează cu elevii de la clasă "Cea mai mare lecţie despre...". "Anul trecut lecţia a fost despre bullying, iar anul acesta despre vaccinare. Îi spune cea mai mare, pentru că proiectul se derulează în mai multe şcoli. Nu sunt singura care am ţinut această lecţie, sunt sute de colege care anual fac parte din proiect. Nici nu le-am impus copiilor să se vaccineze, nici nu le-am spus să le transmită părinţilor să facă asta. Nu am făcut propagandă. Mai ales că elevii mei au 10-11 ani, deci nici nu-s eligibili pentru vaccinare. A fost pur şi simplu o lecţie educativă despre ce înseamnă vaccin, despre care sunt măsurile de prevenţie în pandemie", explică învăţătoarea de la şcoala din Tecuci.

Aceasta susţine că după ce a fost postat pe site-ul guvernamental materialul despre lecţia ei, s-a trezit cu sute de mesaje în care era ameninţată şi jignită pentru că a îndrăznit să le vorbească copiilor de la şcoală despre vaccinare.

"Mame, măi oameni buni, sunteţi normali la cap? Cum să lăsaţi o impostoare de profesoară să facă aşa ceva? Pentru ce este plătită madam? Să promoveze vaccinul? Sau să predea copiilor?" sau "În Salvador, unde au vaccinat nou-născuţii, decese în proporţie de 100 la sută. Dar în prostia dvs. sau în goana după o primă grasă, treceţi peste cadavre! Ruşine să vă fie! Tocmai v-aţi făcut părtaşă la genocid!", sună două dintre mesajele primite de învăţătoare, una dintre cele mai apreciate şi căutate din Tecuci.

Aceasta susţine că şi în privat a primit ameninţări pline de ură, motiv pentru care a blocat persoane pe Facebook şi a şters mesaje trei zile la rând.

"Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. Educaţia pentru sănătate este parte din procesul de învăţământ la clasele mici, deşi nu avem o disciplină aparte, ea se face interdisciplinar, în cadrul celorlalte obiecte de studiu. Am ajuns să nu avem voie să pronunţăm cuvântul vaccin în şcoală? Propun să se desfiinţeze şcolile, dacă noi învăţătorii nu mai avem voie să ne informăm corect elevii despre cum merg lucrurile în lume. Am copii care se vaccinează anual împotriva gripei. Am copii care mi-au spus că surorile lor s-au vaccinat împotriva cancerului de col. Am copii de medici şi farmacişti în clasă, care ştiu că aceasta n-a fost prima şi nici ultima lecţie de educaţie pentru sănătate. Am făcut nenumărate ore şi în colaborare cu medici despre cum se poartă corect o mască, despre cum ne spălăm corect pe mâini, avem ziua morcovului sau ziua ardeiului, în care copilul vine cu morcov sau ardei la pachet. Părinţii, pentru că ştiu ce fac la clasă, nu s-au revoltat că le-am vorbit despre vaccinare. Au fost oameni care m-au împroşcat cu noroi, deşi nu ştiu absolut nimic despre mine. Toată această ură provine din faptul că nu avem educaţia necesară să-i lăsăm pe cei din jur să aleagă ceea ce este mai bun pentru ei. Nu am făcut propagandă pentru vaccin", mai spune Florentina Golea.

Aceasta povesteşte că elevii săi au fost cei care au asociat cuvântul vaccin cu "libertate" şi cu "zâmbet", pentru că îşi doresc ca lucrurile să revină la normal, să poată merge din nou în tabere şi să vină la şcoală fără măşti, pentru a-şi putea vedea zâmbetele. "De asemenea, ei au avut de aşezat în borcănelele pentru cei dragi lucruri care să îi protejeze şi nu puţini au desenat seringi cu vaccinuri, pentru că ştiu că vaccinul înseamnă imunizare", a mai povestit învăţătoarea.

Citit 6119 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.