Paturile de la spitalul din Tecuci, schimbate cu ajutorul unei fundații

Paturile de la spitalul din Tecuci, schimbate cu ajutorul unei fundații
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cu banii obținuți din donații, Fundația "Metropolis" a anunțat achiziționarea a 244 de paturi pentru Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. De asemenea, urmează să fie cumpărat un număr egal de saltele noi, destinate tratamentului în condiții optime de confort și de siguranță a pacienților internați în acest spital. Dacă doriți să sprijiniți eforturile fundației de a dota și alte spitale publice din România, o puteți face printr-un simplu SMS.

Subfinanțarea spitalelor din România nu mai este de mult timp o noutate. Cel mai greu par să o ducă spitalele mici din provincie, acolo unde autoritățile locale nu au fondurile necesare și uneori nici voința pentru dotarea acestor unități sanitare. Excepție de la această regulă nu face nici Spitalul din Tecuci, singura unitate sanitară cu paturi din nord-vestul județului Galați.

"Spitalul Municipal din Tecuci ne-a semnalat necesitatea schimbării tuturor paturilor lor, paturi vechi. Domnul doctor Constantin Dinu, managerul spitalului, a și identificat oportunitatea achiziționării a 244 de paturi la mâna a doua, din Belgia, la un preț extrem de mic. Vorbim totuși de paturi extrem de bune, cu garanția încă valabilă și pentru anul 2022, paturi reglabile pe înălțime, dotate cu trei motoare electrice, care ușurează manevrarea. Vorbim de paturi care pot fi folosite atât în medicina generală, cât și în secțiile de Chirurgie, ATI sau în saloane post-operatorii. Costul celor 244 de paturi: 17.080 de euro (70 de euro bucata). Costul transportului paturilor: 10.000 de euro. Costul total al unui pat adus la Tecuci: 110 euro. Costul unui pat similar, tot la mâna a doua și recondiționat, din România: 700 de euro", a scris, pe pagina sa de Facebook, Codin Maticiuc, din partea Fundației Filantropice "Metropolis".

Donație totală de 50.000 de euro

Paturile abia cumpărate au însă nevoie și de saltele. "Ce nu vrem să luăm la mâna a doua, totuși, sunt saltelele. Vom achiziționa 244 de saltele medicale noi, cu o grosime de 14 centimetri, pentru susținerea pacienților supraponderali. Au huse speciale rezistente la foc, impermeabile, cu rezistență mare la spălări la temperaturi ridicate, pentru dezinfectare. Cost total 244 de saltele: 22.876 de euro (la jumătate decât prețul afișat pe SEAP, site-ul de achiziții publice, dar probabil că asta e normal, pentru că noi chiar negociem)", a mai scris Codin Maticiuc.

Acesta este doar unul dintre proiectele caritabile desfășurate de Fundația "Metropolis" în cadrul campaniei #spitalepublicedinbaniprivati. Pe canalul său de YouTube, Codin Maticiuc are postată situația spitalelor și rezultatele de până acum ale campaniei. Puteți sprijini renovarea spitalelor de stat cu 2 euro pe lună, printr-un SMS cu textul "FACEM" trimis la 8845.

Citit 2070 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.