Galațiul își lărgește frontierele: mega-parcare pe insula de pe Dunăre! PAMFLET

Galațiul își lărgește frontierele: mega-parcare pe insula de pe Dunăre! PAMFLET
"Ai parcat ca o sirenă", acesta poate fi numele unei noi pagini de Facebook
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Se întâmplă lucruri și ne bucurăm că Galațiul este în plină expansiune. Insula de pe bătrânul fluviu are chiriași, unii cu mulți cai-putere, seceta nefiind neapărat o nenorocire pentru sud-estul României.

Extindere fără precedent

Pe baza unor fotografii primite de la un prieten al ziarului, "Viața liberă" v-a informat recent că insulița de pe bătrânul fluviu nu-și mai merită diminutivul. S-a făcut ditamai insula și riscă să împrumute un augmentativ, seceta permițându-i acestui petic de pământ să se lungească, să devină și mai larg, să aibă vegetație din belșug și, în general, să-și manifeste o disponibilitate pe care municipiul nu conta. Și nici comunele tulcene, deoarece acolo e granița dintre județe. Ieri-dimineață am intrat în posesia unor noi imagini luate din zbor și nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că Dunărea asistă neputincioasă la o extindere urbanistică fără precedent. E și de premiat, chiar dacă părerea noastră nu contează.

Când ratezi licitațiile...

Așa cum se poate observa, peste 30 de autovehicule erau parcate regulamentar pe fâșia pe care altădată scria "La naiba, PSD!", unele dintre mașini fiind mai bine de jumătate în apă. "Așa se întâmplă și dacă le lași pe strada Brăilei, în anumite zone, și vine ploaia. Ați încercat să parcați în Valea Țiglinei, vizavi de fosta benzinărie "Mondiala"? E nenorocire, așa că nu sunt probleme că intră apa la motor aici. Măcar în inima fluviului n-ai alte așteptări", ni s-a destăinuit un concitadin din Micro 21, care a ratat licitația Primăriei pentru atribuirea locurilor de parcare. "Ceva trebuia să fac și, când am auzit că se trasează locuri pe Dunăre, am fost primul pe listă. E adevărat, am prins un loc în margine, e mai cu deranj", a continuat el.

"Mi-a umplut-o de pești"

Forțată să găsească soluții pentru oamenii care n-au unde să-și lase peste noapte autovehiculul, municipalitatea a trasat cu târnăcopul câteva locuri de parcare pe insula dunăreană, aici prinzând câte o bucată de pământ și unii dintre gălățenii din cartierul Dimitrie Cantemir. "Dacă mă urc pe bloc, mi-o văd în parcare. Alaltăieri a trecut un vapor și mi-a umplut-o de pești, dar nu am permis de pescuit ca să mă duc s-o curăț. O să cadă carașii când o să ies la șosea. Ăsta să fie inconvenientul", ne-a spus un alt contribuabil, relativ fericit că a mai apărut o parcare în Galați. Chiar și la limita orașului.

Insula von der Leyen

Pamflet în versuri

Iobag Plângând (despre toleranţă) de Submarin Cosorescu

Flecari cocliţi şi amatori de panaramă

zbiară adânc şi urlă nalt prin cartier,

fag zgomot mult, gândesc puţin, nu bagă-n seamă

emcepătrat, pierpătrat şi doipier!

Ies la ciupit, ies de prin găuri opulente,

ies cu scuipatul pregătit să-l zvârle-n drum -

atinşi de morb, scoşi prea târziu de prin placente,

ori prea devreme... ca să-şi spună "ergo sum!"

Le zic mereu: flăcăi de viţă şi de vază,

fan/fani, haiduci, guzgani sur/prinşi cu mâţa-n sac,

mergeţi la şcoală... (ş-alde mă-ta!)... faceţi rază,

vă rog frumos!... io-s tolerant!... dar şi iobag!

Iobag sublim, pe deal, pe-ntinderea câmpiei,

iobag plângând, iobag oricum, iobag oricând,

iobag strâmb/drept, întru sfărmarea neam-prostiei

care-asurzeşte şi omoară mori de vânt!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Mai valoroasă decât a brăilenilor?

* Oamenii se așteaptă ca Primăria Galați să și asfalteze limba de pământ ivită în inima Dunării, între municipiu și județul Tulcea. "Așa ar fi normal, dacă tot ne-au închis gura cu parcarea aia de acolo. Ca să nu mai spunem că ar merge să mai facă un rând de parcare deasupra sau dedesubt. Am avea și noi cu ce să ne mândrim", își dau cu părerea posesorii de autoturisme din cartierul care poartă numele apei curgătoare.

* Gălățenii cred că eternul meci ar trebui tranșat cu această ocazie: "Ei au Insula Mare a Brăilei, pe care nu știu ce ai putea face, noi avem o insuliță cochetă, care valorează mai mult decât a lor. Numai să vedeți câte SUV-uri și mașini de clasă mare sunt parcate aici!"

* Cu prilejul lărgirii și amenajării insuliței, compania care operează bacurile între Galați și comuna I.C. Brătianu și-a reactualizat planurile. Iată un extras dintr-un comunicat de presă: "Ne gândeam că o să concediem oameni, odată cu apariția podului de la Brăila, dar nu mai este cazul. Vom face în continuare curse cu gălățenii care vor dori să parcheze sau să revină să-și ia mașina pentru a pleca la serviciu sau în concediu."

Podul de la Braille

La Județean, doar cu diagnostic deja pus

Asta pare de "Charlie Hebdo", însă e necesară. Pentru a preîntâmpina și alte nenorociri, încercând să uităm ce s-a întâmplat acolo în ultimele săptămâni, conducerea Spitalului de Urgență "Sf. Apostol Andrei" le recomandă gălățenilor să solicite internarea în cea mai mare unitate spitalicească a județului doar după ce obțin un diagnostic. "Ca să nu mai greșim, vii cu diagnosticul deja pus și noi te tratăm ca atare. Astfel n-o să mai existe discuții", precizează un purtător de halat alb al instituției.

Spital Bundy

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 13834 ori Ultima modificare Duminică, 28 Noiembrie 2021 17:31