Tragedie provocată de un șmecher cu BMW. Șofer spulberat de un recidivist al șoselelor
Foto: Foto: Captură video. Mașina spulberată de BMW

Tragedie provocată de un șmecher cu BMW. Șofer spulberat de un recidivist al șoselelor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un teribil eveniment rutier, soldat cu moartea unui conducător auto, a avut loc noaptea trecută, pe drumul care leagă comunele Matca și Valea Mărului. Un șofer a murit în condiții groaznice, în timp ce încerca să își repare o defecțiune la roata mașinii, mare parte din vina impactului revenindu-i unui alt conducător auto, care circula cu viteză la volanul unui bolid, în condițiile în care era băut și avea și permisul suspendat pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

Tragedia petrecută pe DJ 251 poate ar fi fost descoperită mult mai târziu dacă prin zonă nu ar fi trecut un echipaj al Secției 7 Rurale de la Matca, aflat în misiune de patrulare. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu despre producerea accidentului, în zonă nefiind nimeni la acea oră, care să sune la 112. În urma verificărilor au stabilit că bărbatul găsit mort în apropierea unui autoturism tras pe dreapta, cu partea stângă avariată, era un localnic de 51 de ani, din Matca. Acesta s-ar fi îndreptat spre casă, de la Valea Mărului, când o defecțiune la roata din stânga spate l-a împiedicat să își continue drumul. A oprit și a coborât din mașină să remedieze defecțiunea, dar când a vrut să deschidă portiera din stânga spate, a fost spulberat de o mașină care a trecut în viteză pe lângă el și al cărei șofer și-a continuat drumul. Bărbatul lovit nu a avut nicio șansă în impactul cu bolidul despre care polițiștii aveau să afle  că ar fi fost un autoturism BMW, care venea tot dinspre Valea Mărului către Matca. Orele următoare au fost esențiale pentru identificarea șoferului și stabilirea situației lui, care nu este deloc una bună. 

”Mai multe echipaje de poliție au fost trimise în zonă, iar în aproximativ două ore s-a reușit identificarea conducătorului auto, fiind vorba despre un bărbat de 55 ani, din comuna Matca, județul Galați. Acesta a fost depistat la adresa de domiciliu, adresă unde se afla și autoturismul implicat în evenimentul rutier. În urma testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a stabilit de asemenea că bărbatul de 55 ani, avea permisul reținut ca urmare a săvârșirii altor infracțiuni la regimul circulației rutiere”, a explicat ag.șef.pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. În cauză a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. Șoferul vinovat a fost reținut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat Judecătoriei Tecuci cu propunere de arestare preventivă.

Citit 6402 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.