Primul șantier monitorizat cu drona va fi centura Tecuciului

Primul șantier monitorizat cu drona va fi centura Tecuciului
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Primul șantier din țară care va fi monitorizat cu ajutorul dronelor va fi șantierul drumului de centură de la Tecuci, a anunțat prim-vicepremierul Sorin Grindeanu, după o întâlnire avută la Galați cu reprezentanții instituțiilor care funcționează în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transportului și Infrastructurii.

"Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, n-am știut că de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci și am înțeles că e un record absolut. Mi-au comunicat, și vreau să se știe public, că în mai 2022 este termen de finalizare. I-am anunțat public că, pe proiectul pe care l-am anunțat, cel de a urmări șantierele din țară cu drone, primul proiect pe care o să-l urmăresc și o să-l vedem live pe site-ul ministerului (Transporturilor și Infrastructurii - n.r.) va fi acesta. Pentru că este ceva de domeniul incredibilului! Ca de 13 ani să se lucreze, de zici că a fost centura Parisului, nu centura de la Tecuci", a declarat prim-vicepremierul Sorin Grindeanu.

Proiectul de monitorizare cu drone a unor proiecte de infrastructură a fost anunțat de Sorin Grindeanu în timpul audierilor din Parlament, pentru funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii. "Vă asigur că una dintre primele măsuri pe care le voi lua atunci când o să vină bugetul este să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România. Ăsta este un lucru care se face simplu cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ceea ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru în România", declarat Grindeanu.

Proiectul drumului de centură al Tecuciului, în lungime de doar 7 kilometri, s-a făcut remarcat printr-o succesiune de eșecuri pe care le-a înregistrat de-a lungul timpului. Până în prezent, din cauza proastei gestionări a proiectului au fost reziliate un contract de finanțare europeană și două contracte de execuție. În luna aprilie, CNAIR a anunțat semnarea unui nou contract, în valoare 41,73 milioane de lei (fără TVA) cu un al treilea constructor. În luna mai 2021, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, termenul de finalizare fiind de 12 luni.

Citit 2374 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.