De unde ştim că un loc de parcare e alocat cu abonament sau nu?
Foto: Elsa Stavro

De unde ştim că un loc de parcare e alocat cu abonament sau nu?
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

„De unde sau cum putem şti dacă un loc de parcare numerotat e alocat sau nu?”, este întrebarea, cât se poate de legitimă, pe care ne-au adresat-o mai mulţi gălăţeni. Şi au solicitat, prin intermediul nostru, un răspuns oficial din partea autorităţilor.

Chiar dacă majoritatea şoferilor care parchează în zone ale oraşului, prin care se află doar în vizită, preferă să îşi lase numărul de telefon la vedere, pentru a putea fi apelaţi în cazul în care trebuie să-şi mute maşina de unde au parcat-o, problema există. Şi nu ne referim doar la insuficienţa locurilor de parcare – problemă acută - ci la modalitatea de a deosebi un loc de parcare atribuit cu abonament deja plătit de unul încă liber, în zona în care s-au repartizat locuri de parcare. Este adevărat, unii dintre abonaţi au prins pe gardul din dreptul locului lor de parcare interdicţia privind ocuparea lui între orele 16,00 – 8,00, dar nu toţi au la dispoziţie stâlp, gard sau perete pentru a face asta. În plus, ar fi necesară o soluţie general valabilă de inscripţionare a locurilor de parcare atribuite!

Ce spune Primăria Galaţi

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că procedura privind atribuirea locurilor de parcare nu s-a încheiat încă în zonele la care faceți referire. Astfel, vor urma în curând noi etape pentru locurile rămase libere care vor putea fi identificate online, ca și până acum. Mai mult, se va activa și harta online în perioada de atribuire. În context, precizăm că în zonele unde s-au demarat procedurile au fost amplasate panouri informative privind existența acestor parcări rezidențiale. În plus, este cunoscut faptul că ele pot fi ocupate doar de către cei care au plătit abonamentele în intervalul orar 16,00 – 8,00. În afara acestui interval orar ele pot fi ocupate de către oricine”, ne-a transmis Primăria.

Despre posibilitatea inscripţionării contra cost a locului de parcare atribuit, aşa cum s-a întâmplat în alte municipii, a fost întrebat, la Reperul Tv, primarul Ionuţ Pucheanu. „O să ne consultăm cu cei care fac lucrul acesta de mai multă vreme, mă refer la colegii primari, şi am să văd exact cum au rezolvat ei problema inscripţionării. Cel mai probabil îşi poate pune fiecare o tăbliţă. Un serviciu de ştanţare a unor plăcuţe îl are doar Poliţia Română şi nu e cazul să încărcăm sistemul”, a spus edilul-şef.

Pe de altă parte, există riscul ca fiecare să-şi pună în operă inventivitatea şi să avem în aceeaşi parcare tăbliţe de 30 de centimetri pătraţi până la adevărate totemuri de câte 4 metri pătraţi…

Citit 11899 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.