Peste 1.000 de gălăţeni s-au trezit cu popriri pentru impozite neplătite

Peste 1.000 de gălăţeni s-au trezit cu popriri pentru impozite neplătite
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Pentru un impozit neplătit de 130 de lei, datorat pentru mijlocul de transport deţinut ca persoană fizică, un gălăţean s-a trezit cu înştiinţare de poprire transmisă de Primăria municipiului Galaţi. Instituţia a calculat pentru acest debit majorări de 15 lei, la care a adăugat 12 lei, recuperarea cheltuielilor de efectuare a procedurii de executare silită. Nu este, însă, singurul!

În înştiinţarea de poprire, gălăţeanului i se explică ce i s-a întâmplat: "În baza art. 236 alin. 5 din Legea privind codul de procedură fiscală, conform titlurilor executorii din data de 15 aprilie 2021 şi 7 decembrie 2021 şi proceselor verbale de calcul al majorărilor, vă comunicăm că s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente şi a celor viitoare provenite din încasările zilnice în conturile în lei şi sau valută deschise la BRD, precum şi a căror sume reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate cu orice titlu dumneavoastră de către UAT Municipiul Galaţi. Sumele vor fi reţinute şi vărsate în conturile deschise la Trezoreria municipiului Galaţi", se arată în înştiinţare. Contul poprit este cel pe care gălăţeanul îşi primeşte lunar pensia.

Nu este singurul gălăţean care a primit sau urmează să primească o astfel de veste. La solicitarea noastră, Biroul de presă al administrației locale ne-a transmis că Primăria municipiului Galaţi a operat 1.022 de popriri pentru neplata impozitelor şi a taxelor locale, conform prevederilor Codului de procedură fiscală.

Citit 6078 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.