Un artist gălăţean premiat îşi lansează filmul de succes la Galaţi (TRAILER)

Un artist gălăţean premiat îşi lansează filmul de succes la Galaţi (TRAILER)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Avanpremiera filmului  "#dogpoopgirl" va avea loc pe 14 aprilie, de la ora 19,00, la Cinema City Galați, în incinta Shopping City, în prezența regizorului Andrei Huțuleac și actriței din rolul principal, Andreea Grămoșteanu. Filmul este debutul în lungmetraj al artistului născut la Galaţi Andrei Huţuleeac. 

Într-un context social dominat de fake news, filmul este o comedie neagră care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informațiilor false pe internet. Inspirat de evenimente reale, "#dogpoopgirl" spune povestea Alinei Moga (Andreea Grămoșteanu), o angajată a unei bănci din București al cărei câine își face nevoile pe podeaua unui vagon de metrou. După ce incidentul este filmat cu telefonul de un adolescent și distribuit pe rețelele de socializare, viața Alinei ia o turnură neașteptată.

"Am scris scenariul în mijlocul unei iremediabile frici legate de puterea internetului. Mă paralizează forţa distructivă a mulţimilor. Spaţiul online este noua piaţă publică, în care oamenii se împart mai întâi în buni şi răi, după care se anihilează reciproc. Viaţa capătă pe zi ce trece dinamica unui joc de calculator. Am vrut să spun o poveste în cheie comică despre aceste lucruri, tocmai ca să-mi exorcizez această frică, aşa cum îi desenezi unui copil monstrul de sub pat îmbrăcat în rochiţă, ca să îl linişteşti înainte de somn. Profit de ocazie, ca să-mi reamintesc atât mie, cât şi tuturor celor care trăiesc aceste vremuri absurde, că simpla prezenţă a rochiţei nu face monstrul mai puţin periculos", a declarat despre film regizorul gălăţean.

Andrei Huţuleac este absolvent al Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", după care a urmat cursurile UNATC la Bucureşti. A fost de patru ori nominalizat la Gala Premiilor UNITER şi a primit de două ori Premiul pentru cel mai bun actor, în 2017 şi în 2019. Scrie poezie, a avut o emisiune la radio, iar mai nou este scenarist şi regizor de film.

După ce a câştigat Premiul UNITER, Andrei Huţuleac mărturisea într-un interviu acordat pentru "Viaţa liberă": "Cred că în meseria pe care o fac e mai puţin greu să câştigi un premiu şi mult mai greu, de fapt, să ai o consecvenţă artistică pe termen lung. Cu alte cuvinte, acest premiu nu-mi anulează frica de ratare şi preocupările unei deveniri ascendent pozitive până la adânci bătrâneţi teatrale. Ratare înseamnă pentru mine să nu te ridici prin muncă la înălţimea talentului tău".

Trailer:

Citit 4205 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.