În cartierul Brateş Lake, încercare de racordare ilegală la canalizare

În cartierul Brateş Lake, încercare de racordare ilegală la canalizare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cartierul Brateș Lake Residence este binecunoscut gălățenilor pentru poziția pe malul lacului, departe de agitația și poluarea orașului, priveliştile, casele cochete și grădinile frumoase, bine concepute și bine întreținute. Evident, confortul și priveliștea costă, iar prețurile caselor cu vedere directă la lac sunt în jurul a 500.000 de euro, una dintre construcțiile de aici fiind recent vândută pentru o astfel de sumă.

Din păcate, însă, liniștea locuitorilor de aici a fost tulburată, recent, de încercarea unui constructor, altul decât cel iniţial, de a racorda noul cartier de case pe care le ridică în zonă la canalizarea inițială a cartierului, care, evident, nu a fost creată pentru un număr atât de mare de utilizatori. Ce se întâmplă în astfel de cazuri este clar: la o schimbare semnificativă de debit, cum ar fi în caz de ploi torențiale sau inundații, canalizarea nu va face față și va ranflua.

În cazul de față, pentru moment, situația a fost rezolvată, fiindcă locuitorii au chemat poliția, iar constructorul a acoperit șanțul pe care îl săpase. Dar trebuie găsite soluții viabile pentru viitor, astfel încât nici noii, nici vechii locuitori ai cartierului să nu sufere. Malul este suficient de instabil şi fără presiunea adăugată a unei canalizări care poate oricând ceda. Ieri, la vizita noastră în zonă, am reperat două surpări masive aproape de buza malului, nu departe de zona locuită, după cum se poate vedea în fotografii.

Unul dintre proprietarii caselor construite iniţial în cartier, potrivit unui plan bine întocmit, folosind soluţii tehnice şi materiale adaptate solului şi condiţiilor, ne-a povestit, supărat, că situația trenează de ceva timp, iar acum, la tentativa de conectare la canalizare, au fost puşi la pământ şi arborii plantaţi de el pentru a întări malul. "500 de salcâmi am plantat şi i-au distrus, nu este normal ce se întâmplă... Canalizarea nu suportă aşa mulţi utilizatori, noul dezvoltator trebuie să găsească alte soluţii, împreună cu furnizorul Apă Canal, că până la urmă tot clienţii lui vor fi", a precizat proprietarul.

Pentru moment, lucrurile s-au restabilit, deşi, dacă acum dă o ploaie zdravănă, şanţul săpat şi astupat în grabă ar putea să se surpe. Este nevoie de un plan serios, eventual elaborat împreună cu furnizorul de servicii, astfel încât ceea ce se doreşte a fi visul frumos al unor oameni de a avea o casă minunată să nu se transforme într-un coşmar, atât pentru ei, cât şi pentru actualii proprietari din zonă. Vom urmări acest caz, după Sărbătorile Pascale, să vedem ce soluţii se găsesc.

Citit 6946 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.