Așteptând cosașii bengalezi, Galațiul s-a umplut de buruieni (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Așteptând cosașii bengalezi, Galațiul s-a umplut de buruieni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Deşi a angajat opt persoane la cosit iarba, în lipsa celor 40 de muncitori din Bangladesh, pe care şi i-ar fi dorit de la 1 aprilie, SC Gospodărire Urbană nu face faţă buruienilor care sufocă spaţiile verzi.

Directorul general al societăţii, Dragoş Magearu, ne-a declarat că încearcă să rezolve sesizările într-un timp decent, îşi prezintă scuzele faţă de cetăţenii nemulţumiţi şi este ferm convins că problema va fi rezolvată de îndată ce vor veni muncitorii extracomunitari. "După nepalezi, vin bengalezi la spaţii verzi", scriam în ediţia din 16 martie 2022 a ziarului "Viaţa liberă" despre cei aproximativ 40 de muncitori din Bangladesh aşteptaţi de Gospodărire Urbană pentru a acoperi deficitul de personal la spaţii verzi, în special la cosit. Societatea şi i-ar fi dorit de la 1 aprilie, numai că, din cauza războiului şi a fluxului mare de refugiaţi, programul autorităţilor de la Imigrări a fost dat peste cap.

"Din păcate, bengalezii nu au venit încă, iarba este foarte mare şi ne descurcăm foarte greu fără cei 30-40 de oameni pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-i avem de la 1 aprilie”, ne-a declarat directorul general al SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu. Motivele acestei întârzieri sunt obiective: războiul din Ucraina şi avalanşa de cereri de viză - peste o mie pe zi - care se înregistrează la Ambasada României din New Delhi. "Pot să vă spun că Ministerul Afacerilor Externe a decis deschiderea unui consulat temporar în Bangladesh, prin care să se degreveze activitatea din India. La ora actuală se procesează cereri depuse în luna decembrie a anului trecut, deci au o întârziere de aproape cinci luni. Asta ar însemna că solicitările depuse prin martie, cum e cazul muncitorilor pe care îi aşteptăm, ar urma să se aprobe prin septembrie. Am discutat inclusiv cu consulul României la New Delhi și mi-a spus că face tot ce poate ca să ne ajute puţin, dar sunt foarte multe cereri și efectiv e foarte dificil. De aceea am decis să încercăm prin consulatul din Bangladesh să vedem poate acolo găsim înțelegere să li se proceseze documentele oamenilor, ca să le acorde viza. Că noi avizele de muncă le-am obținut. Nu mai trebuie decât viza, în baza căreia omul îşi ia bilet de avion să vină în România", ne-a explicat Magearu.

"Nu îmi doream această întârziere, știu că au apărut deja reclamații privind spaţiile verzi necosite, încercăm să rezolvăm tot ce putem într-un timp decent, motiv pentru care, pe această cale, îmi prezint scuze faţă de gălățeni. Eu am speranțe că în maximum 30 de zile se va rezolva problema şi că cel târziu în iunie ar trebui să fie oamenii la Galaţi. Până atunci, facem tot ce putem", ne-a declarat directorul SC Gospodărire Urbană.

Citit 4925 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.