Lucrări suplimentare de 500.000 de lei pe aleea de la P-uri

Lucrări suplimentare de 500.000 de lei pe aleea de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit un contract în valoare de 510.000 de lei fără TVA asocierii Tancrad - Nasi - Lemacons, pentru intervenţii suplimentare necesare în cadrul proiectului de modernizare a promenadei de la P-uri.

Șantier dezlănțuit pe aleea de la P-uri, doar arborii să reziste şi să supraviețuiască utilajelor, muncitorilor și șanțurilor săpate! Aceasta ar fi constatarea gălăţenilor care încearcă să-şi croiască drum către Faleza Dunării. După doar câţiva paşi pe lângă gardurile care restricționează accesul pe şantier, descoperă că singurele căi de acces către Elice sunt aleile din spatele blocurilor.

Reamintim, lucrările de modernizare a promenadei de la P-uri, proiect în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA, au demarat pe 23 februarie 2022 şi ar trebui să se încheie în aprilie anul viitor. Cel puţin aşa a anunţat Primăria municipiului Galaţi, dar, se ştie, calendarul investiţiilor în oraşul nostru este unul "orientativ", nicio lucrare nu se termină la timp. Iar umbrele de îndoială asupra calităţii şi eficienţei investiţiilor se confirmă de fiecare dată, din păcate. Dar să nu cobim!

"Modernizarea aleii de la P-uri are nevoie de intervenţii suplimentare. Licitaţie lansată după începerea lucrărilor" anunţam în ediţia din 8 martie 2022 a ziarului "Viaţa liberă". Explicam, la acea vreme, că municipalitatea aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi execuţia unor lucrări de înlocuire şi deviere a unor reţele electrice şi primisem asigurări că aceste intervenţii nu vor afecta cu nimic lucrările aflate deja în derulare.

Aşa cum v-am informat, despre necesitatea acestor înlocuiri şi devieri de reţele, Primăria ştia încă de anul trecut, când, la ultima şedinţă ordinară din decembrie 2021, aleşii locali au fost de acord cu majorarea costurilor modernizării de la P-uri. Concret, în vederea obținerii autorizației de construire Primăria Galați a solicitat avizul de amplasament de la SDEE Galați, numai că această instituţie a condiționat realizarea lucrărilor de elaborare a unui studiu de coexistență cu rețelele electrice existente. Prin acest studiu s-au stabilit atât lucrările necesare, cât și valoarea estimată a acestora, valoarea întregii investiţii fiind majorată la 14.230.729 de lei.

Pentru contractul licitat, cu o valoare de 517.845 de lei fără TVA, au fost depuse două oferte, de către RBX Electric Flash Led şi, respectiv, asocierea Tancrad - Nasi - Lemacons. Cea din urmă a fost declarată câştigătoare, pe baza criteriului "preţul cel mai scăzut". Termenul-limită pentru realizarea lucrărilor este de patru luni, două pentru proiectare, două pentru execuţie. Dat fiind că executanţii lucrărilor sunt cei implicaţi deja în modernizare, să sperăm că nu vor fi probleme.

Reamintim, modernizarea aleii pietonale este pusă în operă de asocierea Tancrad SRL (lider de asociere) - Lemacons SRL - ATU Consulting SRL, în cadrul unui contract în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA. Pe lângă reamenajarea completă a zonei cuprinse între strada Navelor și parcul de la Elice, principalele atracţii promise sunt: fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă.

Citit 4631 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.