Ce cred gălăţenii despre prețurile și restricțiile de la Plaja "Dunărea"
Foto: Marian Calestru

Ce cred gălăţenii despre prețurile și restricțiile de la Plaja "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

În Galați există multe controverse legate de Plaja "Dunărea" privind preţurile ridicate, locurile insuficiente, calitatea toboganelor aflate în incintă, apa care, cred oamenii, se curăță doar când sezonul estival se încheie, precum şi numeroasele restricţii privind introducerea pe plajă a băuturilor şi mâncării aduse de acasă.

Fiindcă părerile privind acest gen de servicii sunt subiective, am realizat un sondaj de opinie la faţa locului, intervievând peste 60 de persoane. 70 la sută dintre oamenii întrebaţi cred că prețurile actuale sunt prea mari, fiind deranjaţi şi de faptul că sunt obligaţi, la intrare, să mai încarce brăţara cu 40 de lei, chiar dacă nu intenţionează să cumpere nimic pe parcursul şederii la plajă.

Elena, 39 de ani, contabilă: "Acum o săptămână, mi-am luat fetiţa şi am decis să mergem la această plajă pentru a ne recrea. Gardienii de acolo se comportă cu noi de parcă am fi nişte hoţi şi ne întreabă de nu ştiu câte ori dacă avem ceva adus de acasă şi ne repetă că este interzis să aducem mâncare sau băuturi de acasă. După ce am trecut de "percheziţia vamală", am ajuns în sfârşit la un şezlong, iar fetiţa a vrut să meargă să se dea în tobogane. Pe lângă faptul că la anumite ore toboganele sunt nevoite să se închidă pentru nu ştiu ce motiv, am avut mirarea, când îmi aşteptam fetiţa să coboare şi mă uitam prin jur, să zăresc pe sub tobogane piuliţe sărite, iar unele de pe tobogan chiar se mişcau când se mai dădea câte o persoană, de parcă urmau să cadă în orice moment. Pe scurt, după această experienţă, nu cred că voi mai trece pe acolo o perioadă. Când am ieşit, le-am spus şi gardienilor situaţia şi am primit răspunsul tipic românesc: Noi ce vină avem?"

Marius, 22 de ani, student: "Pe lângă faptul că sunt foarte puţine locuri pe plajă şi nici măcar nu ai unde să arunci o scobitoare, apa nu este schimbată de la o săptămână la alta, preţurile sunt exorbitante, de nu îţi poti permite nici măcar un suc, nu îţi poţi aduce nimic de acasă şi eşti controlat la intrare de parcă ai fi furat ceva."

Irina, 17 ani, elevă: "Plaja este ok, curat peste tot, îngrijit şi modern, doar că preţurile sunt foarte mari, iar, dacă este aglomerat, rişti să stai pe marginea piscinei."

Delia, 19 ani, elevă: "Plaja este foarte frumoasă, toboganele sunt bestiale, doar că preţurile lasă de dorit. Să ajungi să dai 25 de lei pe patru aripioare sau 15 lei pe o porție de cartofi prăjiţi e prea mult. Probabil că, dacă ar fi preţurile mai mici, şi-ar permite mai multă lume să vină."

Radu, 27 de ani, salariat: "Preţurile sunt foarte mari, începând de la tariful de intrare până la preţurile din interior. Am fost anul acesta, iar dacă ai <norocul> să prinzi celebrele tobogane în momentul verificării, eşti obligat să stai numai la piscină."

Citit 9436 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.