O tânără jucătoare de baschet din Galați, printre cele mai bune din țară
Foto: Cristina Tiron

O tânără jucătoare de baschet din Galați, printre cele mai bune din țară
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Orașul nostru a avut multe momente în istoria sa recentă în care a fost cap de afiș pentru diferite evenimente sportive, titluri câștigate și reprezentanți de succes, iar în ultima categorie dorește să se înscrie și Ana Maria Carp, în vârstă de numai 13 ani.

Baschetul a apărut la Galați ca opțiune de sport care poate fi practicat de către copii într-un cadru organizat abia după anul 2000, iar efectele încep să se vadă. Tot mai mulți copii se înscriu la cluburi de baschet și își doresc să ajungă să performeze. Un astfel de exemplu este Ana Maria Carp, junioară la Academia de Baschet Phoenix, născută în 2009, dar care evoluează la o categorie de vârstă cu doi ani mai mare. Ana Maria a fost remarcată ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare din țară, la turneul final din sezonul precedent, deși era într-un mare deficit de vârstă.

Antrenorii de la club apreciază devotamentul Anei la antrenamente și o văd ca pe o potențială jucătoare importantă în baschetul românesc în viitor.

"Este o fată ieșită din comun, pentru că pe lângă talent este foarte serioasă, dispusă la efort, are și calități de lider în teren. Este tot ceea ce își dorește un antrenor de la un jucător și chiar dacă joacă la o categorie mai mare de vârstă, tot este printre cele mai bune! Desigur, trebuie să continue să lucreze, ca orice sportiv de o vârstă atât de mică, dar are toate șansele să devină o jucătoare importantă pentru România și să joace la un nivel foarte ridicat", ne-a spus Dalibor Destanovic, unul dintre antrenorii săi.

Galațiul, prima opțiune

"Când nu am antrenamente, îmi place să mă joc cu prietenii, tot baschet", ne-a spus Ana Maria, încă din start.

S-a apucat de sport la 6 ani, când antrenoarea sa de atunci, Iulia, i-a indus pasiunea pentru sport. "A fost o acțiune la care am participat. Mi-a plăcut foarte mult și de atunci mi-am dorit să fac baschet. Mă bucur tare mult că am avut ocazia prin sport să cunosc oameni noi, de la care am ce să învăț. Îmi doresc să ajung baschetbalistă de performanță și părinții mă sprijină în tot ceea ce fac", a spus Ana Maria Carp.

În baschetul românesc, lucrurile se mișcă din ce în ce mai repede, iar cluburile își doresc să atragă sportivii talentați de la vârste fragede. Este și cazul Anei, care a primit deja mai multe oferte de la cluburi importante din afara Galațiului. "Atât timp cât am echipă la Galați, nu mă gândesc să plec. Nu mă deranjează nici să joc la o categorie mai mare de vârstă, ci chiar mă ambiționează", a spus Ana.

Ana Maria Carp, la "Phoenix Camp" 2022

În această săptămână, la Galați, se desfășoară o nouă ediție a taberei de vară "Phoenix Camp", la care participă și Ana Maria Carp. Alături de mai mulți copii din Galați, Vaslui, Câmpina, Piatra Neamț, Iași, Suceava sau Tulcea, plus prezențe internaționale ale unor copii din Serbia și Marea Britanie, Ana are ocazia să lucreze suplimentar cu antrenori străini, având obiectivul de-aș îmbunătăți aruncarea, după cum ne-a spus. Pregătirea în tabăra de vară durează până pe 1 august. 

Citit 5537 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.