Complex pentru activităţi educative şi sport, o nouă investiţie în judeţul Galați

Complex pentru activităţi educative şi sport, o nouă investiţie în judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În luna septembrie 2020, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) au fost semnate 42 de proiecte, având ca beneficiari instituții publice, unități administrativ-teritoriale și IMM-uri, finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală de 214.429.944 lei. Printre aceste obiective de investiții, se află și crearea unui complex multifuncțional pentru activități didactice și sport în comuna Valea Mărului, valoarea inițială fiind de aproximativ 14,5 milioane lei.

Primarul vălmărean Florin-Virgil Doca ne-a declarat că investiția este finalizată în proporție de 75%, lucrarea urmând a fi recepționată în luna noiembrie. Edilul-șef a adăugat că procentul de cofinanțare ce revine unității administrativ-teritoriale este de 16%, adică aproximativ 2,5 milioane de lei, existând, evident ajustări ale costurilor materialelor de construcții, în contextul actualelor scumpiri. În plus, în prima fază, de această investiție vor beneficia în jur de 400 de elevi, însă Florin-Virgil Doca-Vălmăreanu speră ca numărul acestora să crească, dat fiind faptul că este absolut necesară o reformă administrativă.

”Indiferent de ce doresc eu sau nu, va veni reforma administrativă și comunele sub 500 locuitori vor fi comasate, rămânând cele care au infrastructură și potență financiară. Așa vom ajunge, cu siguranță, la peste 500 de elevi”, a mai arătat primarul din Valea Mărului.

Conform aceleiași surse, la actualul recensământ, populația comunei ar fi de aproximativ 3.800 de locuitori, în creștere față de 2011, când au fost înregistrați 3.565 de ”locatari” cu domiciliul stabil în Valea Mărului.

Citit 3798 ori Ultima modificare Luni, 15 August 2022 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.