Control de la Ministerul Transporturilor la Podul peste Dunăre
Foto: Ovidiu Amălinei

Control de la Ministerul Transporturilor la Podul peste Dunăre
Opinii diferite privind termenul de finalizare
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Finalizarea podului suspendat de la Brăila nu este posibilă la finalul lui 2022, așa cum își luase angajamentul constructorul, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a făcut săptămâna aceasta o vizită – chipurile neanunțată - pe șantierul podului, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

"Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură", a anunțat Ionel Scrioșteanu.

În același timp, acesta a precizat că antreprenorul care realizează lucrarea susține că sunt șanse să se pună în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în decembrie anul acesta.

"Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie.

Voi solicita CNAIR prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să ne comunice situația din șantier", a mai spus Scrioșteanu.

Noul pod peste Dunăre, care va lega zona Galați – Brăila de județul Tulcea, are o lungime de 1,97 km. Proiectul prevede și realizarea a 23,4 km de drum expres pentru a conecta podul (drumul principal Brăila - Jijila, de 19 kilometri; drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, de 4,3 kilometri).

Lucrările efectuate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System sunt unele dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate în ultimele decenii în România.

Citit 4520 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:24

7 comentarii

 • postat de Terente ...din Galati
  Vineri, 30 Septembrie 2022 11:02
  86.34.180.***
  pt eu: bacurile vor ramane la locul lor. Cei din Zaclau, Pisica, Vacareni pana la Luncavita este mai simplu cu bacul, chiar daca au masini. Cat pt. pietoni, bacul ramane optiunea cea mai ieftina, daca nu si singura, caci am vazut ca pe pod nu va fi permis trafic de pietoni.
  0
  5
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 29 Septembrie 2022 10:42
  193.231.148.***
  De podul asta se bucura numai cei care au masini si au sarit in sus de bucurie cu mult inainte de a se incepe; noi ceilalti care mergem cu autobuzul la Garvan, Grindu sau mai departe vrem bacul inapoi
  4
  1
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 29 Septembrie 2022 09:33
  5.13.214.***
  Intarzierea asa cum se astepta de mult timp, e datorata partii romane, respectiv firma de casa a psd-ului UMB (Umbrarescu) care era clar ca nu va reusi sa faca drumurile de legatura odata cu finalizarea lucrarilor facute de italieni si japonezi. Acum au lansat abureala ca firma italiana a cerut 3 ANI ca nu poate sa faca la timp lucrarile la pod......prosteala pe fata fara pic de jena sa mearga ca explicatie la votantii traditionali! Ministerul face vizite inopinate, alta farsa!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Joi, 29 Septembrie 2022 09:33
  86.34.180.***
  Sa ne ducem cu gandul la faptul ca din luna iunie 2023, va intra la guvernare, conform "rotativei", Peeeseeedeeee?
  In frunte cu cetateanul buzoian Ciolacu, ei vor sa taie panglica, care sa le umfle panzele pana la alegeri!
  0
  5
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 29 Septembrie 2022 09:18
  86.124.201.***
  Umbrarescu a retras oamenii de pe santier datorita faptului ca statul roman intirzie cu realizarea obligatiilor sale!Mihnea a spus care sunt acele obligatii!Ministerul Transporturilor cauta vinovatii in alta curte!Se apropie campania electorala si Grindeanu trebuie sa fie pregatit sa de-a vina pe privati nu pe incompetentii de linga el!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Joi, 29 Septembrie 2022 09:18
  5.13.210.***
  Oare cine emite aceste avize ? NU institutiile guvernamentale ?
  0
  10
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 28 Septembrie 2022 20:54
  5.13.145.***
  De intarzierile emiterii avizelor de mutarea stalpilor de inalta tensiune si mutarea in sine a stalpilor si de defrisare a padurii de pe malul Siretului in vederea construirii podului hobanat de peste Siret NU SPUNE NIMENI NIMIC ?
  1
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.