Un recidivist condamnat cu suspendare a înjunghiat doi oameni în fața unui magazin

Un recidivist condamnat cu suspendare a înjunghiat doi oameni în fața unui magazin
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Teribilele scene au avut loc în spațiul public, respectiv, în fața unui magazin din localitatea Cișmele, comuna Smârdan, între un individ care a ajuns joi, 29 septembrie, după gratii, și mai multe persoane. Agresorul este cunoscut cu antecedente penale pentru violență, fiind condamnat, în urmă cu doi ani, la o pedeapsă cu suspendare.

Omenii se adunaseră pe terasa magazinului într-o după-amiază, printre ei aflându-se și câțiva copii, unul chiar în vârstă de numai 4 ani. Câțiva adulți s-au luat la ceartă, unul dintre ei, un bărbat cunoscut ca violent și cu antecedente penale, scoțând la un moment dat un cuțit cu care și-a atacat interlocutorii. Doi dintre cei vizați de agresor au căzut secerați la pământ, loviți de mai multe ori cu arma albă, spre spaima celorlalți care asistau neputincioși la dezlănțuirea atacatorului și care au cerut în cele din urmă ajutorul poliției. Cei doi răniți grav au fost preluați de ambulanțe și duși la spital, medicii legiști stabilind că viețile le-au fost puse în pericol. 

”Inculpatul a aplicat trei lovituri de cuţit unei persoane vătămate, provocându-i plăgi înţepat-tăiate în zona toracelui anterior şi posterior cu hemopneumotorax stâng minim, leziuni care necesită 20-25 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, precum şi altei persoane vătămate, provocându-i o plagă înţepat-tăiată penetrantă şi transfixiantă la nivelul antebrațului stâng, leziune care necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au reținut procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care au cerut arestarea preventivă a individului. În solicitarea înaintată joi, 29 septembrie, Tribunalului Galați, anchetatorii au subliniat ferocitatea cu care agresorul și-a atacat victimele și teroarea pe care acesta a semănat-o printre cei prezenți. În baza probelor administrate, instanța a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ghițău Constantin Marcel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Acesta nu este la prima experiență în boxa acuzaților, în urmă cu doi ani fiind condamnat de Judecătoria Galați la 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru lovire și distrugere.

Citit 6872 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.