Peste 2.500 de gălățeni angajați prin intermediul AJOFM, în primele opt luni ale anului

Peste 2.500 de gălățeni angajați prin intermediul AJOFM, în primele opt luni ale anului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

333 de gălățeni au fost angajați, în luna august a acestui an prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați. Asta face ca numărul persoanelor încadrate în muncă de la începutul anului prin intermediul serviciilor oferite de agenție să se ridice la 2.539.

Din acest total, 1.256 de persoane au peste 45 de ani, 582 au vârsta mai mică de 25 ani, 384 au între 35 și 45 de ani, 234 au vârsta cuprinsă între 25 și 30 ani, iar 83 au între 30 și 35 de ani. În funcție de rezidență, 1.331 de persoane provin din mediul urban, iar 1.208 sunt din mediul rural.

Ca nivel de pregătire al foștilor șomeri, cei mai mulți dintre cei angajați sunt cu studii liceale (741), studii gimnaziale (716) și scoli profesionale (624 de persoane). Numărul celor cu studii superioare este de 283, al celor cu maximum patru clase este de 139, în timp ce persoanele cu studii postliceale încadrate sunt în număr de 36.

Din numărul total al gălățenilor angajați prin intermediul AJOFM în perioada ianuarie - august, 751 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se face pe baza unor anumite criterii: localitatea de reședință (municipiu, oraș, sat reședință de comună etc.), nivelul studiilor, vârsta, apartenența la un grup vulnerabil sau cu nevoi speciale (șomer de lungă durată, persoană cu dizabilități, persoană de etnie romă, persoană liberată din detenție, persoană supusă riscului de a fi traficată, tânăr cu risc de marginalizare socială sau refugiat etc.), criterii ocupaționale (natura sezonieră a activității prestate, experiență profesională, calificarea, ocupația). Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează de către AJOFM Galați, ca urmare a activității de profilare a persoanelor pe care le are înregistrate în evidențe.

De asemenea, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii august, 5.452 de gălățeni au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Citit 5886 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.