Disponibilizare cu iz de scandal la Transurb: o casieră îl acuză pe liderul sindical de abuz
Foto: Anca Spânu

Disponibilizare cu iz de scandal la Transurb: o casieră îl acuză pe liderul sindical de abuz
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pusă pe lista disponibilizărilor, o angajată a societății Transurb îl acuză pe liderul de sindicat de abuz. Mai mult, aceasta susține că problemele ei au început în ianuarie, în momentul în care și-a exprimat dorința de a se retrage din sindicat. În replică, președintele Sindicatului Liber al Șoferilor afirmă că decizia angajatei de a renunța la calitatea de membru de sindicat nu are nicio legătură cu decizia de încetare a activității de casieră la una dintre cabinele aparținând societății. Și că există numeroase sesizări depuse de gălățeni, referitoare la comportamentul neadecvat al angajatei.

Corina Dumitru, angajată la SC Transurb de 32 de ani, a venit la redacția ziarului „Viața liberă” pentru a ne reclama ce i se întâmplă. A fost pusă pe lista disponibilizărilor pe care Transurb este nevoit să le facă și despre care ziarul nostru v-a mai informat. Evaluarea persoanelor care vor fi disponibilizate s-a făcut pe baza unor criterii de analiză foarte bine structurate, între care a contat și conduita profesională a angajatului. 

„Sunt pusă pe lista disponibilizării fără să înțeleg de ce. Cred că toate acestea mi se trag de la momentul în care, în ianuarie, am ales să plec din sindicat. M-au făcut la fișa de punctaj și din cauza lor am obținut un calificativ foarte mic. Aș vrea o altă comisie de reexaminare, aș vrea să fiu dată afară pentru că merit, nu pentru că cei de la sindicat vor să scape de mine pentru că am ieșit de la ei. În plus, mai am o colegă care a pățit la fel. Să se facă dreptate!”, ne-a declarat Corina Dumitru. Pentru că nemulțumirea femeii a atins cote maxime, aceasta nu se lasă și își strigă oful peste tot. Cere insistent să fie reexaminată și este hotărâtă să conteste în instanță decizia de disponibilizare.

Pentru a afla cum stau lucrurile, l-am contactat pe președintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda. Acesta ne-a explicat că restructurarea posturilor se face în baza unei hotărâri a Consiliului Local Galați. Acest demers a fost întreprins și ca urmare a desființării unor trasee de transport, iar automatele de vânzare a titlurilor de călătorie au preluat activitatea multor cabine de bilete și abonamente.

„Decizia de restructurare a persoanei respective a venit pe fondul desființării unor trasee. În plus, la nivelul societății s-au stabilit niște evaluări interne menite să departajeze persoanele aflate la limită. Doamna Dumitru Corina a luat un punctaj mic, printre cele mai mici punctaje. În plus, la nivelul societății există numeroase sesizări depuse de gălățeni, referitoare la comportamentul neadecvat al angajatei. Se pare că în timpul serviciului (în orele în care dânsa se afla la cabina unde vindea bilete și elibera abonamente călătorilor) era extrem de nervoasă și vorbea urât. Însă niciunul dintre aceste aspecte nu constituie doar motiv de concediere. Nu are nimeni nimic cu dânsa. Va primi șase salarii compensatorii, așa cum este prevăzut în contractul colectiv de muncă și apoi se va putea înscrie la șomaj. Ne pare rău pentru toți angajații care, din păcate, trebuie să plece, însă decizia nu aparține sindicatului”, ne-a declarat George Preda, preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb.

Citit 9522 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.