Recunoașteți peisajul? Din ruine, după demolare, Mehidul a ajuns moloz

Recunoașteți peisajul? Din ruine, după demolare, Mehidul a ajuns moloz
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În perioada ultimelor două luni, ruinele fostei întreprinderi de echipamente hidraulice Mehid, de pe bulevardul Coșbuc, au dispărut. În locul lor, a apărut... molozul. Sunt în plină desfășurare lucrările de curățare și ecologizare a terenului, care este deținut acum de firma Popa Nan Project SRL din București.

Conform Biroului de presă al Primăriei Galați, pe 17 august 2022 au fost eliberate în regim de urgență certificatul de urbanism și autorizația de desființare a construcțiilor aflate în stare avansată de degradare, de pe bulevardul George Coșbuc nr. 256. Durata de execuție este de șase luni de la data începerii efective a lucrărilor anunțată în prealabil, respectiv, 22 august 2022.

„Pentru lucrările de pe amplasamentul fostului Mehid, s-au eliberat certificat de urbanism și autorizație de desființare în regim de primă urgență. Conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, lucrări de intervenţie în primă urgenţă sunt acele lucrări necesare la construcţiile care prezintă pericol public ca urmare a unor procese de degradare determinate de factori distructivi naturali şi antropici, inclusiv a instalaţiilor aferente acestora. Acestea au în vedere: punerea în siguranţă, prin asigurarea cerinţelor de rezistenţă mecanică, stabilitate şi siguranţă în exploatare sau desfiinţarea.

Societățile care demolează sunt cele care au obligația transportului deșeului inert rezultat din demolări, iar acest lucru se poate face în diferite zone ale unor operatori autorizați. În apropiere de noi este, de exemplu, groapa de umplere din zona Lacului Vânători. În cazul fostului Mehid, societatea care demolează are obligația tratării deșeului inert rezultat din demolări, la fața locului, și reutilizarea materiei rezultate”, ne-a spus Biroul de presă al Primăriei Galați.

Citit 7897 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 09:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.