Am rămas la coada cozii: trenurile InterCity ale CFR vor ocoli Galațiul

Am rămas la coada cozii: trenurile InterCity ale CFR vor ocoli Galațiul
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

CFR Călători reintroduce trenurile InterCity, garnituri cu rang superior, care nu au mai circulat din 2014.

   Astfel, la 12 decembrie va intra în vigoare noul mers al trenurilor, care va cuprinde şi aceste garnituri, transmite Rador, citată de G4Media. Niciun astfel de tren nu va ajunge, cel puţin deocamdată, şi la Galaţi, semn că oraşul şi-a pierdut şi importanţa pe care o avea când ele au fost introduse prima dată.

   InterCity-urile vor circula pe trei magistrale. Prima, Braşov – Bucureşti – Constanţa, are o linie parţial modernizată pentru viteze de 140-160 km/oră, iar pe ea va circula „Tomis Expres”. Pe magistrala M500 de la Bucureşti la Suceava şi Iaşi va fi introdus trenul „Ştefan cel Mare Expres”. A treia rută este de la Bucureşti la Cluj Napoca, unde va circula trenul InterCity denumit „Avram Iancu”, un tren care parcurge distanţa de cinci sute de kilometri în aproximativ opt ore şi jumătate, cu doar trei opriri pe traseu: Ploieşti, Braşov şi Teiuş.

   Biletele la InterCity vor costa, în medie, cu 30% mai mult faţă de trenurile InterRegio. Cu toate acestea, trenurile InterCity vor fi printre cele mai lente din UE, notează Hotnews. Un singur exemplu, preţul unui bilet InterCity Bucureşti – Cluj va fi de 130 de lei la clasa 2 şi 186 de lei la clasa 1, faţă de 99 de lei la un tren IR clasa 2.

   „Trenurile InterCity au fost introduse în 1995, potrivit analizei hotnews.ro. Atunci, pe magistrala M 100 Bucureşti-Timişoara (probabil cea mai neîntreţinută magistrală din prezent) trenurile făceau sub şapte ore, cu aproape patru ore mai puţin decât acum. De asemenea, de la Bucureşti la Cluj Napoca, cu cinci opriri pe traseu, călătoria dura 7 ore, acum va fi de opt ore şi jumătate pe tronsoane parţial modernizate”, afirmă şi Economedia.

Citit 10053 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 07:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.