Oțelul pornește sezonul cu datorii. Drepturi TV diminuate pentru gălățeni

Oțelul pornește sezonul cu datorii. Drepturi TV diminuate pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Gruparea gălățeană are de restituit o sumă destul de importantă de bani, din cauza faptului că folosește palmaresul ce fusese scos la licitație de la falimentul vechii entități roș-alb-albastre.

Oțelul de astăzi are brandul și palmaresul acelui club care a purtat cele mai mari performanțe din istoria fotbalului gălățean, fapt împlinit în 2017, la scurt timp de la reînființarea echipei. Doar că acest lucru atrage și o problemă destul de arzătoare pentru momentul actual, pentru că gruparea gălățeană are de plătit procent din drepturile TV, în primii doi ani de după promovare, către entitatea proprietară a palmaresului.

”Casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, reprezentantul juridic al cedentului, deținea drepturile cu privire la denumirea și palmaresul clubului „Oțelul Galați”, cu privire la care s-a emis certificatul de adjudecare nr. 154 din data de 07.07.2017. Părțile au convenit că prețul cesiunii, plătibil de către cesionar cedentului sau reprezentantului convențional al acestuia, este egal cu plata unei cote de 5% (cinci procente) din drepturile de televizare care vor fi încasate de clubul de fotbal SC Oțelul Galați (seniori) în cazul în care acesta promovează în prima ligă, calculate pe primii doi de activitate în prima ligă”, se arată în comunicatul Oțelului din 2017, referitor la preluarea palmaresului.

Astfel, la concret, Oțelul ar avea de primit circa un milion de euro din drepturile TV pentru primul sezon de Superligă, ceea ce înseamnă că 50.000 de euro (în primele 5 zile de la prima tranșă primită) se vor îndrepta către proprietarul de drept al palmaresului. La această sumă se adaugă un alt procent de 5% din drepturile TV din al doilea an de primă ligă al gălățenilor. Palmaresul a fost scos la licitație pentru suma de 9.000 de euro la vremea respectivă, iar proaspăt înființatul club SC Oțelul n-a participat pentru a-l achiziționa, sub mandatul președintelui Cornel Moisescu (în acea perioadă). Iar acum Oțelul va avea de plătit aproximativ 100.000 de euro pentru palmares, mai bine de zece ori decât suma necesară inițial.

Altfel, o altă datorie care o bântuie pe Oțelul ar fi suma de 10.000 de euro pe care gruparea roș-alb-albastră o are de plătit către Școala de Fotbal ”Dani Coman”, pentru transferul lui Andrei Udeanu din 2017. Oțelul se obliga la acea vreme să plătească această sumă în cazul unei promovări în al doilea eșalon.

Surpriză la Liești

Echipa lieșteană a încheiat sezonul cu o mare surpriză neplăcută, 2-4, pe propriul teren, cu Dinamo Bacău – una dintre codașe. Având asigurat primul loc în play-out, la care s-au adăugat și câteva indisponibilități, Sporting a pierdut din concentrare și determinare. A fost condusă de două ori, a egalat prin Crihană și Chiriac, iar de aici s-a ajuns la 2-4 pe final de meci. De notat că oaspeții aveau mare nevoie de victorie, iar cu aceasta au evitat retrogradarea!

Echipa aliniată: A. Brăneț – Ștefănescu, Munchiu, Iacob, Dima – Iordache, Crihană, Mihu, Stan – Grigoraș, Costea. Au mai intrat: Chiriac, Călin, Cucu și Angheluță.

Celelalte rezultate, tot cu surprize: Brăila – Ianca 2-0, Focșani – Limpeziș 1-2. Sporting Liești a încheiat pe primul loc în play-out (locul 5 la general), în seria a doua din al treilea eșalon, iar Brăila și Limpeziș au retrogradat.

Florin Radu, Gheorghe Arsenie

Citit 10707 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 09:21

12 comentarii

  • postat de comunismul
    Joi, 01 Iunie 2023 19:22
    5.13.162.***
    dar oare cand nu au fost probleme la otelul galati! apele tulburi mereu au fost agitate! indiferent de vremuri! tocmai din acest motiv otelul galati nu lua niciodata antrenori foarte mari! sau jucatori foarte mari! ca na in functie si de buget!
    0
    0
  • postat de Mario
    Miercuri, 31 Mai 2023 12:25
    89.137.136.***
    Se pare că sunt destui jucători interesanți...care pot fi aduși la noi...câțiva de la Dej...Buzău...care și au încheiat contractele...și se poate negocia cu ei...și bineînțeles să scăpăm și noi...de cei care nu prea au dat randamentul scontat...aproape toți...cu mici excepții...dar deocamdată nimic...iar Munteanu dacă are dubii...dacă vrea să rămână sau să plece...să se hotărască mai repede...timpul trece...și lotul tb completat...cu jucători de obicei aduși...la cererea antrenorului...iar cel de la Dej...Militaru...ar fi o variantă de luat în calcul...dacă vrea să plece la altă echipă...
    0
    0
  • postat de Galatean
    Marți, 30 Mai 2023 13:24
    81.12.150.***
    Hotie cu acte ! Cum se poate asa ceva???? Cum????
    0
    0
  • postat de Nicu Carp
    Marți, 30 Mai 2023 13:22
    82.79.189.***
    Siderurgistul sau Dunarea ori alte nume care s-au invocat, cine stie cine le mai stapaneste si asteapta sa ceara bani ca echipa s-a folosit de numele cumparat de el. Sunt multi care stau la colt ptr a inhata cate ceva moka.
    0
    0
  • postat de cap de minge
    Luni, 29 Mai 2023 17:35
    89.137.228.***
    BINGO !! Deci , Otelul , marca OTELUL a fost achizitionata cu 50000 "oiro" de catre un necunoscut , care isi incaseaza dreptul de smecher pentru palmares prin acea casa de avocatura...
    1. Investitia este mult mai profitaila decat orice bursa :
    2. Cine este necunoscutul care incaseaza 'dreptul de smecher' ?! cumva Stan Marius ???
    0
    0
  • postat de Dinjo
    Luni, 29 Mai 2023 10:07
    194.105.20.***
    Rar asa prostie în.randul comentariilor, pe vremea când se lupta pentru palmaresul Oțelului, aceeași neica nimeni înjurau cu manie ca de ce nu se cumpără palmaresul!!! Prostie, necunoaștere, gata iar se fura" Oțelul?! Rasul rasilor!
    0
    0
  • postat de me
    Luni, 29 Mai 2023 09:30
    86.124.202.***
    gata... au aparut si cioclii... restul banilor dispar dupa metoda Adamescu?
    0
    0
  • postat de Jos ghearele de pe Oțelul, paraziți.
    Luni, 29 Mai 2023 09:03
    109.166.135.***
    Hopa, sar paraziții, căpușele să stoarcă bani, că-i legal, că de asta este casă de avocatură. Să-și ia palmaresul cu ei, să joace fotbal, să muncească pe teren, avocații, în locul jucătorilor. Schimbăm denumirea Oțelul și sărim la o nouă denumire, gen Siderurgistul, de ce nu Liberty, Dunărea, chiar și Primăria Galați sau un alt nume. În fine, trebuie scăpat de căpușele care storc banii din munca jucătorilor, antrenorului.
    0
    0
  • postat de vrem bani
    Luni, 29 Mai 2023 01:31
    89.39.81.***
    otelul e raiul celor care vor bani....prin smecherii legale si mai ales lipsa de control. cine conduce ?
    0
    0
  • postat de imi pare rau de tot. verificati contabilitatea clubului la milimetru. poate gasiti banii
    Duminică, 28 Mai 2023 22:32
    89.39.81.***
    banii OTELULUI au fost impartiti si pe timpul lui moisescu, legal si acum se vrea acelasi lucru....asa va fi si acum....pina la urma cine conduce? a.s.c otelul sau s.c otelul? a.s.c da bani, s. c doar ia prin contabilitate si manageriat....nu-i prost cine ia . e prost cine da....din pacate otelul este din nou o prada de impartit de unii. a.s.c otelul doarme....nici nu exista o forma viabila de a conduce un club de superliga in romania asa. pe sistemul asta. e o utopie dar unii vor banii clubului. pun pariu ca pun mina pe ei si OTELUL va fi risul campionatului. din pacate. imi pare tare rau.
    0
    0
  • postat de Șerban Marin
    Duminică, 28 Mai 2023 21:10
    5.13.234.***
    Prostii, nimic nu e adevărat. Otelul nu are nici o datorie nicăieri. Știri de rahat... ???
    0
    0
  • postat de hai otelul
    Duminică, 28 Mai 2023 20:52
    84.117.46.***
    Daca vin unii care nu au nicio treaba cu fotbalul sa conduca si sa i-a decizii aici se ajunge. Pai lucrurile astea se stiau dar cine sa plateasca? toti asteapta doar malaiul la urma daca echipa castiga. Uite ca de data asta trebuie sa platiti mai mult daca nu ati vrut sa luati atunci drtepturile.
    Unde nu-i cap vai de picioare. Se poate plati si apoi sa se recupereze pe parcurs banii dar trebuie reglementat bine apoi sa nu se mai ajunga in situatia asta. Sa ajungeti la o intelegere cat mai urgent!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.