Lucrări de asfaltare la rampele de acces pe podul hobanat de pe Drumul de Centură

Lucrări de asfaltare la rampele de acces pe podul hobanat de pe Drumul de Centură
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Pe șantierul podului hobanat de pe Drumul de Centură al municipiului Galați s-a turnat, la sfârșitul săptămânii trecute, primul strat de asfalt la cea de-a doua rampă a podului

Construcția propriu-zisă a podului și amenajarea celor două rampe de acces reprezintă cea mai complexă parte a proiectului în valoare de peste 41 de milioane de euro a celui mai amplu proiect de infrastructură din județul Galați.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, în ultimul trimestru al anului trecut s-a finalizat turnarea a 2.000 mc de beton pe tablierul podului hobanat, operațiune urmată de o primă calibrare a sistemului de ancoraj. Ulterior s-a turnat primul strat de asfalt pe rampa dintre Talcioc, precum și la noul sens giratoriu din zonă. Ultimele lucrări au vizat turnarea asfaltului la cea de-a doua rampă, operațiune care a fost precedată de lucrările la rețelele de utilități. De asemenea pe pod s-a lucrat și la partea de hidroizolație, fiind pregătite condițiile pentru asfaltarea acestuia.

”Pas cu pas, primul pod hobanat din județul Galați, cel construit pe Centura modernizată, se apropie de finalizare. S-a realizat și cea de-a doua tensionare a hobanelor, se lucrează la profilarea și turnarea betonului pentru trotuare, se montează parapeți de siguranță și se toarnă asfalt pe rampa de acces dinspre blocurile ANL. Totul pentru ca în curând să fie turnat și primul strat de asfalt pe pod”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Finanțarea acestor lucrări de infrastructură a fost asigurată din fonduri europene, grație unui proiect derulat de CJ Galați, suplimentar fiind preluat și un subproiect conex al municipiului Galați, privind reamenajarea întregii rețele de utilități - apă, gaze, canalizare - aferente amplasamentului construcțiilor.

Pe lângă podul hobanat, Drumul de Centură al municipiului Galați este proiectat să aibă o lungime de 10,58 km, lucrările urmând să se finalizeze undeva în perioada iunie – iulie a.c.

Podul hobanat aflat în lucru pe DJ 251M are ca scop scurtarea actualului drum de centură cu aproximativ 2 km, creșterea siguranței circulației prin evitarea unor zone aglomerate din oraș și traversarea unei zone aflate la diferență de nivel, legând practic cartierele Micro 39C (zona Talcioc) de Micro 13 (zona ANL).

Citit 5874 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.