Plimbări pe Dunăre cu nava achiziționată de CJ Galați (FOTO și VIDEO)

Plimbări pe Dunăre cu nava achiziționată de CJ Galați (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(50 voturi)

Gălățenii se vor putea bucura începând din perioada minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor pascale de plimbări cu vaporașul pe Dunăre. Ambarcațiunea este rezultatul unei investiții în valoare de aproximativ 500.000 de euro, realizate de Consiliul Județean (CJ) Galați în cadrul unui proiect cu fonduri europene prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM).

Nu este un secret că una dintre cele mai mari dorințe ale gălățenilor, dar și a celor care vizitează Galațiul, este aceea de a avea posibilitatea de a face și o plimbare de agrement pe Dunăre. Drept urmare, investiția CJ Galați în achiziționarea unui vaporaș vine să răspundă acestor solicitări. Nava va avea 30 de locuri și în viitor va face plimbări între Podul peste Dunăre și Insula Cailor.

Jurnaliștii au fost primii invitați să testeze nava, în cadrul cursei inaugurale care a avut loc miercuri, 17 aprilie, în prezența echipei de proiect din cadrul CJ Galați. De altfel, ”nașa” navei a fost Camelia Epure, care, în calitate de county-manager, s-a ocupat în mod direct de acest proiect.

”Este o investiție așteptată de foarte mulți ani de cei care doresc să se bucure de peisajul de pe Dunăre, de gălățeni, dar și de cei care vizitează această zonă. Nu vă imaginați, de Ziua Marinei, de exemplu, câți oameni mă opreau și mă întrebau când va avea și Galațiul o navă pentru plimbări pe Dunăre! Iată că am reușit să avem și o astfel de navă, pentru a ne bucura de lucrurile frumoase pe care le avem aici.

Este o navă nici foarte mare, dar nici mică – are o lungime de 15 metri, cu 30 de locuri la interior, dotată cu toate facilitățile – și ne bucurăm că și aici am reușit să atragem fonduri europene, astfel încât din valoarea totală a proiectului, de 500.000 euro, cea mai mare parte să fie acoperită din grantul european, de 300.000 euro. Primele curse pentru public vor avea loc imediat ce, în cursul acestei luni, în cadrul unei ședințe a CJ Galați vom aproba tarifele și vor fi puse la punct toate detaliile privind programul plimbărilor pe Dunăre”, a declarat președintele CJ Galați.

Acesta a precizat că tarifele practicate vor fi unele accesibile, per total la jumătate față de tarifele care se practică în mod obișnuit pentru astfel de călătorii.

”Scopul nostru nu este acela de a scoate profit, ne interesează doar să acoperim costurile cu motorina și întreținerea și să facem aceste plimbări pe Dunăre cât mai accesibile pentru public. Prin urmare, prețul unui bilet va fi în jur de 20 – 25 lei pentru adulți. Copiii până în șase ani vor avea gratuitate, iar cei cu vârsta între șase și 18 ani vor avea bilet redus – până în 15 lei/oră. În funcție de interesul gălățenilor pentru plimbările pe Dunăre, în fiecare săptămână, de miercuri până duminică vor fi făcute 3-4 curse pe zi”, a arătat președintele CJ Galați.

Într-o primă fază, nava va pleca în mini-croazierele pe Dunăre de la Pontonul Schengen, din dreptul Palatului Navigației, dar pe viitor se dorește ca nava să fie acostată la un ponton într-o zonă mai accesibilă, din zona centrală a Falezei Dunării.

Citit 19360 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 12:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro